برای محافظت از DNA و معکوس کردن روند پیری، باید از مصرف مواد فیتوشیمیایی که به بدن آسیب می‌زنند پرهیز کنیم. انجام این کار اهمیت زیادی دارد، چون وقتی مواد فیتوشیمیایی مثل پسورالن در بدن فعال می‌شوند، به تخریب کردن DNA می‌پردازند. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، آسیبی که به DNA وارد می‌شود بسیار پیچیده خواهد بود. کرفس را در نظر بگیرید. کرفس و دیگر گیاهان هم خانواده‌ی آن مثل زردک، از خود مواد سمی طبیعی تولید می‌کنند. پسورالن یک ماده‌ی شیمیایی سمی ضد حشره است که کرفس از آن برای مبارزه با آفات استفاده می‌کند. 

هر چه گیاه بیشتر در معرض حمله‌ی حشرات و آفات قرار بگیرد، ماده‌ی سمی بیشتری تولید می‌کند. سم‌های مصنوعی که در کشاورزی استفاده می‌شوند، حشرات را می‌کشند و میزان تولید سم کرفس را کاهش می‌دهند. بعضی حشرات برای این‌که مسموم نشوند، رفتار خود را تغییر داده‌اند تا بتوانند در این نبرد شیمیایی پیروز شوند. آن‌ها خود را در برگ‌ها جمع می‌کنند و در تاریکی می‌مانند و با آسودگی گیاه را می‌خورند. در چنین حالتی حشرات خود را از نور آفتاب دور نگه می‌دارند که به فعال شدن پسورالن منجر می‌شود. 

برای این‌که مواد فیتوشیمیایی که به DNA آسیب می‌زنند بیش از حد وارد بدن‌تان نشوند، بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:


میوه خشک

یکی دیگر از مواد مایکوتوکسین که به DNA آسیب می‌زند در میوه‌های خشک و دانه‌های سریال که درست بسته‌بندی نشده‌اند موجود است. این ماده‌ی شیمیایی در بسیاری از غذاهای نوزاد با پایه‌ی شیر و سیب هم شناسایی شده است. بهتر است این مواد غذایی آلوده را از رژیم غذایی خود حذف کنید یا مصرف آن‌ها را به حداقل برسانید. 


مایکوتوکسین‌ها موادی شیمیایی و سمی هستند که گاهی اوقات در آب سیب، سس سیب و حتی پای سیب وجود داشته باشند.

سس و پوره‌ی سیب

مایکوتوکسین‌ها موادی شیمیایی و سمی هستند که توسط قارچ‌های میکروسکوپیک تولید می‌شوند و گاهی اوقات راه‌شان را به سفره‌های غذا پیدا می‌کنند. ممکن است مایکوتوکسین‌ها در آب سیب، سس سیب و حتی پای سیب وجود داشته باشند. کارخانه‌ها برای تولید این محصولات از میوه‌های کپک‌زده استفاده می‌کنند. از آن‌جایی که این میوه‌ها فرآوری می‌شوند، کسی متوجه کپک زده بودن آن‌ها نمی‌شود. این واقعا مشمئز کننده است. سیب‌های کپک زده و آسیب دیده حاوی ماده‌ای به نام پاتولین هستند و به همین دلیل باید به کل، از خوردن آن‌ها صرف نظر کنید. هم‌چنین بهتر است از مصرف غذاهایی که با آب سیب شیرین شده‌اند پرهیز کنید. 


غذاهای مشابه نخورید

بدن و DNA طوری تکامل یافته‌اند که باید نیازهای خود را از مواد غذایی متنوع تامین کنند. خوردن غذاهای مشابه باعث می‌شود بدن دچار کمبود مواد مغذی شده و با مصرف بیش از حد بعضی مواد غذایی مسموم شود. این به نظر نکته‌ای بسیار ساده می‌آید، اما اگر رعایت نشود ممکن است در مدت زمانی کم به ایجاد مشکل منجر شود. 


در بعضی سبزیجات مثل خیار، مواد شیمیایی سمی و طبیعی وجود دارد که می‌توانند به DNA آسیب برسانند.

خیارهای خیلی تلخ

در بعضی سبزیجات مثل خیار، مواد شیمیایی سمی و طبیعی وجود دارد که می‌توانند به DNA آسیب برسانند. این نوع سبزیجات معمولا مزه‌ی بسیار تلخی دارند. پس اگر خیاری را گاز زدید و دیدید که زیادی تلخ است، مخصوصا اگر به صورت طبیعی کشت شده باشد، بهتر است به خوردن آن ادامه ندهید و به DNA خود صدمه نزنید. خصوصا بهتر است از خوردن ته خیار پرهیز کنید. 


مصرف زیاد کلم برگ، کلم فندقی، گل کلم یا برگ خردل

گویتروژن‌ ماده‌ای فیتوشیمیایی هستند که در سبزیجاتی مثل شلغم وجود دارد. تصور می‌شود این ماده دلیل بروز بیماری گواتر است چون در توانایی غده‌ی تیروئید برای دریافت ید از مواد غذایی اختلال ایجاد می‌کند. بهتر است تمام سبزیجات رژیم غذایی خود را از سبزیجاتی مثل کلم برگ، کلم فندقی، گل کلم و برگ‌ خردل تامین نکنید. هم‌چنین می‌توانید این سبزیجات را به صورت پخته میل کنید، چون در این حالت بیشتر ترکیبات خطرناک آن‌ها غیرفعال می‌شوند. 


منبع : Rodalewellness