مواد غذایی که چشمها را تقویت میکنند
چشمها یکی از مهمترین اعضای بدن و دریچهی ذهن ما به دنیای بیرون هستند. ضعیف شدن چشمها و بروز مشکلات بینایی ناخوشایند است و در موارد وخیم ممکن است زندگی افراد را مختل کند. همچنین عینکی شدن به نظر خیلیها یک نقص محسوب میشود و بعضی افراد از عینک زدن فراری هستند. در حالی که بخش بزرگی از مشکلات بینایی منشا ژنتیکی دارند، سبک زندگی و تغذیه نیز روی قوت چشمها تا حد زیادی موثر است. پرهیز کردن از کارهایی مثل سیگار کشیدن و داشتن تغذیه مناسب، میتواند توان چشمها را تا سنین بالا تضمین کند. اگر شما هم برای چشمانتان اهمیت زیادی قائل هستید و قدر آنها را میدانید، با مجله ایرانگان همراه باشید تا با مواد غذایی که چشمها را تقویت میکنند آشنا شوید.
فلفل دلمهای قرمز خام
فلفل دلمهای نسبت به کالریاش بیشترین میزان ویتامین C را دارد که برای رگهای داخل چشم خوب است و احتمال ابتلا به آب مروارید را کاهش میدهد. ویتامین C در میوهها و سبزیجات زیادی از جمله گل کلم، پاپایا و توت فرنگی یافت میشود. گرما ویتامین C را میشکند پس بهتر است این مواد غذایی را خام میل کنید.
سبزیجات سبز و برگ دار
کلم، اسفناج و سبزیجات برگ دار سبز دیگر از جمله مواد غذایی سرشار از ویتامین C و E هستند. این سبزیجات خطر ابتلا به بیمارهای چشمی بلند مدت مثل آب مروارید را کاهش میدهند اما متاسفانه، رژیم غذایی غربی شامل این سبزیجات نمیشود.
سالمون
شبکیهی چشم به دو نوع امگا 3 نیاز دارد که در ماهیهای چرب مثل سالمون و تن و دیگر غذاهای دریایی یافت میشوند. امگا 3 همچنین چشمها را در برابر آب سیاه مقاوم میکند. کاهش میزان این اسیدهای چرب در بدن به خشک شدن چشمها منجر میشود.
سیبزمینی شیرین
سبزیجات و میوههای نارنجی رنگ مثل سیبزمینی شیرین، هویج، گرمک، میگو و زردآلو سرشار از بتا کاروتین هستند، یک نوع ویتامین A که دید در شب را تقویت میکند. یک سیبزمینی شیرین میتواند نیمی از میزان مورد نیاز روزانهی بدن به ویتامین C را تامین کند.
تخم آفتاب گردان و آجیل
28 گرم از این دانهها نیمی از نیاز روزانهی بدن به ویتامین E را برطرف میکند. طبق تحقیقاتی مشخص شد که ویتامین E و دیگر مواد غذایی مغذی میتوانند سرعت پیشرفت انحطاط لکهای مربوط به کهولت سن را کم کنند.
گوشت بدون چربی و گوشت طیور
زینک باعث میشود ویتامین A از کبد به شبکیه برسد، جایی که برای ساخت لایهی محافظ ملانین استفاده میشود. گوشت گاو، مرغ و بوقلمون مواد غذایی غنی زینک هستند.
حبوبات
دوست دارید برای جلوگیری از ضعیف شدن چشمها و تقویت آنها یک گزینهی گیاهی کم چربی سرشار از فیبر داشته باشید؟ نخود، لوبیا و عدس مواد غذایی سرشار از زینک هستند. یک قوطی کنسرو لوبیا نیز میتواند گزینهای مناسب باشد.
تخم مرغ
مواد مغذی موجود در تخم مرغ از چشمها در برابر نورهای آبی مضر محافظت میکنند و لایهی محافظ شبکیه را تقویت میکنند.
کدو
کدو لوتئین و زئاگزانتین دارد، موادی که در بدن تولید نمیشوند اما برای چشمها مفید هستند. کدوی تابستانی ویتامین C و زینک هم دارد و کدوی زمستانی، حاوی ویتامین A و امگا 3 نیز است.
کلم بروکلی
این سبزی حاوی ویتامین A، C و E است که از سلولهای چشم در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. شبکیه چشم بیش از دیگر قسمتهای آن در معرض خطر حملهی رادیکالهای آزاد قرار دارد.