سختترین رژیم غذایی کدام است

اخیرا هر روز سر و کلهی یک رژیم غذایی جدید در اینترنت پیدا میشود، اما اینکه تشخیص دهیم کدام رژیم غذایی برای ما مناسب است و نتیجه میدهد، اصلا کار سادهای نیست. همچنین نگه داشتن رژیم غذایی هم مشکل کوچکی نیست و طبق مطالعات جدید، نوع رژیم غذایی که انتخاب میکنید در نگه داشتن آن تاثیر مستقیم دارد. طبق نتایج مطالعاتی که روی 2.500 نفر بزرگسال انجام شده، رژیم غذایی بدون گلوتن سختترین رژیم غذایی است و فقط 12٪ از کسانی که این رژیم را انتخاب میکنند، قادر هستند از 6 ماه تا 1 سال آن را نگه دارند. جالب است بدانید رژیم غذایی گیاهخواری از این لحاظ موفقترین رژیم غذایی محسوب میشود و 23٪ از کسانی که سراغ آن میروند، به آن وفادار میمانند. وقتی از شرکتکنندگان در این مطالعه در خصوص مشکلات رژیم غذایی بدون گلوتن سوال شد، اکثر آنها واژهی «آزاردهنده» را به کار بردند.
جدا از آزاردهنده بودن، به گفتهی یک متخصص تغذیه، داشتن رژیم غذایی بدون گلوتن در صورتی که به گلوتن حساسیت نداشته باشید و فقط برای کاهش وزن این رژیم غذایی را پیش بگیرید، کاملا بیفایده است. رژیم غذایی بدون گلوتن به معنای رژیم غذایی بدون کالری نیست و به همین دلیل، پیش گرفتن این رژیم در کاهش وزن تاثیری ندارد. این یعنی یک شیرینی بدون گلوتن هنوز شیرینی است. در حالی که رژیم غذایی بدون گلوتن با محدود کردن میزان غذا خوردن تا حد کمی به کاهش وزن منجر میشود، قطع کردن مصرف گلوتن عامل کاهش وزن نیست.
علاوه بر این، بعضی محصولات بدون گلوتن از نسخههای معمولیشان کالری بیشتری دارند. در این محصولات برای بهتر کردن مزه، از شکر زیادی استفاده میشود و سرشار از کالری هستند.از طرف دیگر، قطع کردن گلوتن پیامدهایی برای سلامت شما به همراه دارد. مصرف نکردن گلوتن یعنی وارد نکردن فیبر به بدن و یبوست. فیبر همچنین در کاهش میزان کلسترول، تنظیم میزان گلوکز خون و ایجاد احساس سیری نقش مستقیم دارد. پس تعجبی ندارد که اکثر افرادی که رژیم غذایی بدون گلوتن میگیرند، بعد از مدتی کوتاه آن را رها میکنند.
به جز برای کسانی که بیماری سلیاک دارند، دنبال کردن رژیم غذایی بدون گلوتن هیچ دلیل منطقی ندارد. روشهای موثرتری هم برای کاهش وزن وجود دارد، اما به اندازهی رژیم غذایی بدون گلوتن معروف نیستند.