نکات مهم که هنگام درست کردن پیتزا باید در نظر گرفت
برای درست کردن پیتزا در خانه نیاز به خمیر، سس، پنیر پیتزا و بسته به سلیقه و ذائقه مواد غذایی مختلفی داریم. درست کردن یک پیتزای خوشمزه و حرفهای کار سخت و غیرممکنی نیست. با رعایت موارد مهم میتوان پیتزای خانگی عالی تهیه کرد.
خمیر را بیشاز حد نازک نکنید
خمیر پیتزاهای ترد و نازک عالی هستند اما نازک بودن خمیر هم اندازه دارد. اگر خمیر بیشاز حد نازک باشد طبیعتا توانایی نگهداشتن سس، پنیر پیتزا و سایر مخلفات را نخواهد داشت. بنابراین اگر ضخامت خمیر مناسب باشد، طبیعتا برشهای پیتزای عالی خواهند بود.
نکته: اگربا کمک وردنه خمیر را با ضخامت 2 تا 3 سانتیمتر باز کنیم، خمیرپیتزای تردی داشته و مواد روی پیتزا هم ریخته نخواهد شد.
روی پیتزا را با مواد زیاد انباشته نکنید
پیتزای پرملات خوب است، ولی این امر همیشه دلیلبر خوشمزگی پیتزا نیست. فراموش نکنید که هرچه مخلفات روی پیتزا بیشتر باشد به زمان پخت بیشتری نیاز است و ا زطرفی هم ممکن است پیتزا یکنواخت پخته نشود. یعنی خمیر بیشاز حد پخته و یا بسوزد درحالیکه مواد روی پیتزا خام باشند.
نکته: یادتان باشد هرچه مواد روی پیتزا بیشتر باشد، زمان پخت نیزبیشتر خواهد بود. برای اینکه پیتزای ایدهآلی را درست کنید، مواد روی آن را به مقدار کم و بهصورت پراکنده و یکسان روی سطح خمیر پخش کرده و از پنیرپیتزای خوب و باکیفیت استفاده کنید. در این صورت پیتزا بهطور یکنواخت پخته و ظاهر خوبی خواهد داشت.
برخی از مواد روی پیتزا را از قبل بپزید
برخی از مواد نیاز به پخت ندارند و میتوان آنها را بعد از خردن کردن روی پیتزا ریخت و داخل فر گذاشت. ولی برخی مواد مانند گوشت نیاز به پختن دارند. درست است که پیتزا در دمای بالا پخته میشود ولی زمان پخت آن برای گوشت کافی نیست. بهتر است برخی از سبزیجات مانند کلم بروکلی را کمی پخت و سپس روی پیتزا ریخت.
نکته: برای حفظ سلامتی و اینکه در معرض بیماری قرار نگیرید بهتر است قبل از آمادهکردن پیتزا، گوشت، سوسیس، مرغ، بیکن و استیک را از قبل کمی بپزید.
سنگ پیتزا و یا سینی فر را خوب گرم کنید
سنگ پیتزا و سینی فر هر دو گزینهی خوبی برای پخت پیتزا هستند، بنابراین انتخاب بین این دو با خود شماست. اما یادتان باشد که در هر دو مورد برای اینکه خمیر ترد شود و در نهایت پیتزای خوبی تهیه کنید، باید حتما قبل از اینکه پیتزا را داخل فر بگذارید به نکات ضروری توجه لازم داشته باشید. اگر نکاتی را که خاطر نشان کردیم فراموش کنید پیتزای خوبی نخواهید داشت.
نکته: برای اینکه خمیر ترد و نازکی داشته باشید باید حتما وسایل مخصوص پخت پیتزا را از قبل خوب گرم کنید. اگر از سنگ پیتزا استفاده میکنید باید حداقل 20 دقیقه در فر گرم کرده و سپس خمیر را روی آن پهن کنید و داخل فر قرار دهید و اگر از سینی فر استفاده میکنید، میتوانید سینی را در فر گرم کرده و یا یک لایه نازک روغن مخصوص پخت و پز را روی سطح سینی مالیده و سپس پیتزا را روی سینی و داخل فر قرار دهید.
حرارت فر نباید خیلی کم باشد
حرارت 350 درجه فارنهایت معمولا برای پخت بسیاری از دستورات غذایی مناسب است، ولی این میزان حرارت برای پخت پیتزا مناسب نیست. اگر درجه حرارت فر خیلی پایین باشد در نهایت خمیر پیتزای شما خام و فقط مواد رویه پخته خواهد شد. پس بهتر است فر را با دمای مناسب خوب گرم کنید.
نکته: تنظیم دمای خیلی بالا یعنی نزدیک 500 درجه فارنهایت شاید کمی ترسناک بهنظر برسد، ولی بهتر است فر را قبل از پخت با این درجه دما گرم کنید. با این میزان حرارت پیتزا سریع پخته شده، سطح بیرونی خمیر طلایی و ترد و درعینحال کاملا مغزپخت خواهد شد.
منبع : Thekitchn