پای رژیم کاهش وزن که به میان می آید، گول تبلیغات را نخورید. رژیم های مختلف را به دقت سبک و سنگین کرده و رژیم غذایی مناسب خودتان را انتخاب کنید. 
در انتخاب رژیم غذایی مناسب برای کاهش وزن مشاوره و استفاده از منابع درست نقشی اساسی دارد. مجلات، کتاب ها و وب سایت های فعال در زمینه ی کاهش وزن و رژیم غذایی، همه ادعا می کنند راز کاهش وزن را برای همیشه کشف کرده اند. از رژیم هایی بدون چربی و کربوهیدرات گرفته تا غذاهای پر زرق و برق و مشتری جذب کن و خوراکی های عجیب و غریب. اما با چنین مشاوره هایی و این همه گزینه برای کاهش وزن، چطور روش مناسب برای خود را انتخاب کنیم؟ در این مقاله چند توصیه برای انتخاب رژیم کاهش وزن مناسب ارائه خواهیم کرد.

پزشک تان را در مراحل کاهش وزن درگیر کنید
پیش از آغاز رژیم غذایی، با یک متخصص تغذیه یا پزشک خودتان صحبت کنید. او می تواند مشکلات پزشکی تان را بررسی کند و اگر دارویی در بالا و پایین شدن وزن تان دخیل است آن را شناسایی کند. پزشکان هم چنین می توانند خودشان بهترین رژیم غذایی را برای شما انتخاب کنند و می توانید در مورد تمرین های مناسب با آنها مشورت کنید؛ به ویژه اگر در زندگی روزمره تان نیز دچار مشکل هستید.
در مورد روش هایی که قبلا امتحان کرده اید نیز حرف بزنید. با پزشک تان رو راست بوده و از رژیم های «مد روزی» که دوست دارید امتحان کنید هم بگویید. پزشک تان شاید حتی بتواند به گروه های پشتیبانی آن نوع رژیم غذایی معرفی تان کرده و یا با یک متخصص تغذیه کاربلد در آن زمینه ی به خصوص آشنای تان کند.

برای نتیجه بهتر از رژیم غذایی بهتر است قبل از شروع رژیم غذایی نیاز و هدف های خود را بسنجید.

نیازهای تان را در نظر بگیرید
همیشه این را به یاد داشته باشید که هیچ رژیمی برای تمام مردم کارساز نیست. اما اگر تمایلات، سبک زندگی و اهداف تان در کاهش وزن را در نظر بگیرید، می توانید رژیم کاهش وزن مناسب خودتان را پیدا و یا تهیه کنید. پیش از آغاز یک رژیم غذایی جدید، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
رژیم های قبلی تان: به رژیم های قبلی تان فکر کنید. چه چیزشان را دوست داشتید؟ از چه چیزشان بدتان می آمد؟ انجام شان ساده بود؟ آیا باب میل تان بود؟ از نظر روحی و جسمی چه تأثیری روی تان داشتند؟
تمایلات تان: آیا دوست دارید تنها رژیم بگیرید و یا عضوی از یک گروه بودن را بیشتر می پسندید؟ اگر گروه ها را ترجیح می دهید، ارتباط رو در رو را بهتر می دانید یا آنلاین؟
بودجه تان: بعضی رژیم ها ابزار و غذاهای مخصوص خود را دارند. برای بعضی ها هم باید به کلینیک رفته و یا در جلسات گروهی شرکت کنید. آیا هزینه های چنین رژیم هایی برای تان قابل چشم پوشی است؟
ملاحظات دیگر: مشکلات پزشکی مثل دیابت، بیماری قلبی و یا حساسیت ندارید؟ آیا در مورد غذا، محدودیت های فرهنگی و یا قومیتی دارید؟ این ها موارد مهمی هستند که می توانند در انتخاب رژیم غذایی مناسب کمک تان کنند.

رژیم غذایی همراه با ورزش، طولانی مدت ولی ایمن و تاثیرگذار است.

به دنبال روش هایی ایمن و تأثیرگذار باشید
وعده ی کاهش وزن سریع،  وسوسه آور است. ولی روش های کند اما ماندگار ساده تر بوده و معمولا در دراز مدت بهتر از روش های سریع جواب می دهند. کاهش وزن 200 تا 900 گرم در هفته توصیه ای مناسب است.
در بعضی موارد، کاهش وزن سریع هم می تواند در صورت درست و منطقی انجام شدن خوب باشد، مثل رژیمی کم کالری تحت نظارت پزشک و یا روش هایی که شامل چندین استراتژی برای سلامت تغذیه هستند.
کاهش وزنی موفق، تعهدی دراز مدت در تغییر عادات غذایی، ورزش و نرمش می طلبد. راهی را برای غذا خوردن انتخاب کنید که اذیت تان نکند.

رژیم غذایی که شامل میوه، سبزیجات و لبنیات است منجر به کاهش وزن خواهد شد.

دنبال روشی با این ویژگی ها بگردید
انعطاف: روشی پیدا کنید که غذاهای متفاوت را ممنوع نکند، بلکه غذاهایی متفاوت را از همه ی گروه های غذایی شامل شود. یک رژیم غذایی سالم شامل سبزیجات، میوه، غلات سبوس دار، لبنیات کم چرب، پروتئین، خشکبار و دانه هاست. حتی جا برای زیاده روی های معقول هم هست. رژیم غذایی مناسب هم چنین باید شامل خوراکی هایی باشد که به راحتی بتوانید تهیه شان کنید.
تعادل: یک رژیم غذایی مناسب باید شامل مواد معدنی و کالری های مناسب شخص شما باشد. رژیم ها می توانند دستور به خوردن مقدار زیادی از یک خوراکی مثل گریپ فروت بدهند. شاید هم گروهی مثلا کربوهیدرات ها را به کلی حذف کنند، که این باعث بروز مشکلاتی در تعادل مواد معدنی بدن خواهد شد. رژیم های غذایی سالم به ویتامین ها و خوراکی های مکمل احتیاج ندارند.
دلچسب بودن: رژیمی مناسب باید شامل غذاهایی باشد که دوست شان دارید و حاضرید باقی عمرتان و نه فقط برای چند هفته و یا چند ماه از آن ها استفاده کنید. اگر از رژیم تان خوش تان نمی آید، اگر زیادی سخت گیرانه است و اگر حوصله سر بر شده است، احتمالا ترکش خواهید کرد و در نتیجه وزن تان هم کم نخواهد شد.
فعالیت: هر رژیم غذایی مناسب، فعالیت بدنی نیز در خود خواهد داشت. ورزش به همراه محدودیت کالری به سرعت باعث کاهش وزن تان خواهد شد. ورزش هم چنین مزایای دیگری نیز دارد، که از این جمله می توان به بهبود خلق و خو، تقویت سیستم قلبی عروقی و کاهش خطر مشکلات قلبی و دیابت نوع دوم اشاره کرد.ورزش هم چنین گزینه ای عالی برای تداوم کاهش وزن است. افرادی که مرتب ورزش می کنند، کاهش وزن ماندگارتری خواهند داشت.
منبع : Mayoclinic