قصد دارید دستی به سر و گوش آشپزخانه بکشید؟ اگر می‌خواهید دکوراسیون آشپزخانه را از این رو به آن رو کنید، سراغ کابینت‌ها بروید. انتخاب‌های زیادی پیش روی شماست که نه‌تنها جلوه‌ای زیبا به محیط آشپزخانه می‌دهند، بلکه با قیمت مناسبی هم تمام می‌شوند. می‌توانید کابینت آماده با قیمت ارزان خریداری کنید یا این‌که سفارش ساخت کابینت‌هایی را بدهید که با طراحی و فضای آشپزخانه‌ی شما هماهنگی داشته باشند که البته گران تمام می‌شود. کابینت‌های شما می‌توانند فلزی، چوبی، ترموفویل، لمینت و یا از مواد سازگار با محیط زیست باشند. در این مطلب قصد داریم به شما کمک کنیم بهترین کابینت را برای آشپزخانه‌ی خود انتخاب کنید.


کابینت‌های چوبی

شرح: جعبه‌های این نوع کابینت متشکل از روکش‌هایی است که به تخته‌های چوبی چند لایه یا تخته خرده چوب چسبانده شده‌اند. درها هم ممکن است چوبی و یا روکش چوبی باشد.

گزینه‌ها: مجموعه‌های سفارشی یا نیمه سفارشی شامل رنگ‌های متنوع. 

مزایا: در صورتی که روی کابینت خراشیده شود به راحتی قابل تعمیر است و می‌توان در آینده کابیت‌ها را مجددا رنگ کرد؛ طوری که کاملا نو به نظر برسند.

معایب: رطوبت به مرور باعث تابدار شدن درهای کابینت می‌شود.

مراقبت: لکه‌ها را با صابون ظرفشویی و آب گرم پاک کنید.


کابینت‌های سازگار با محیط زیست

شرح:  این نوع کابینت از مواد اصلاح شده، تجدیدپذیر و یا قابل بازیافت ساخته می‌شوند.

گزینه‌ها: کابینت‌هایی که بیشترین سازگاری را با محیط زیست دارند در نمونه‌های سفارشی و نیمه سفارشی در بازار موجودند. دنبال کابینت‌هایی باشید که از بامبو، چوب‌های قابل بازیافت و یا از چرم دور ریز تولیدکنندگان کفش باشد.

مزایا: کربن کمتری تولید می‌شود.

معایب: قیمت بالا.

مراقبت: چوب و بامبو را با یک پارچه‌ی مرطوب تمیز کنید. چرم ممکن است خشک شود، بنابراین هفته‌ای یک بار یک پارچه‌ی مرطوب روی کابینت‌ها بکشید و هر چند ماه یک بار روغن مخصوص چرم به آن بزنید.


کابینت از جنس لمینت قابلیت چکش‌خواری ندارد پس بنابراین بیشتر درها طرح مسطح یا شیاردار دارند.

کابینت‌های لمینت

شرح: این نوع کابینت‌ها متشکل است از روکش‌هایی از لایه‌های رزین‌ پلاستیکی و کاغذی که روی تخته‌های چوبی چند لایه یا تخته خرده چوب چسبانده می‌شوند. لمینت قابلیت چکش‌خواری ندارد، بنابراین بیشتر درها طرح مسطح یا شیاردار دارند.

گزینه‌ها: بیشتر لمینت‌ها سفید یا به رنگ عاج هستند. در نوع سفارشی و نیمه سفارشی رنگ‌های دیگری هم وجود دارد. بافت لمینت می‌تواند مات یا زبر و براق باشد.

مزیت‌ها: قیمت لمینت مناسب است و دوام زیادی دارد و در مقابل ضربه، خراش و لکه مقاوم است.

معایب: چندان هم نفوذ ناپذیر نیست. بریدگی‌ها و ترک‌خوردگی‌های عمیق به هیچ عنوان قابل تعمیر نیست.

مراقبت: لکه‌ها را با یک پاک کننده‌ی چند منظوره ملایم تمیز کنید. خراش‌ها را با خمیر لمینت پنهان کنید.


کابینت‌های ترموفویل

شرح: این نوع کابینت با گرما دادن وینیل و قالب‌ریزی آن روی ام دی اف ساخته می‌شود و دارای طرح‌ها و شکل‌های مختلفی است.

گزینه‌ها: انواع مات سفید و عاجی، رنگ‌های معمول بازار هستند. انواع نیمه سفارشی آن شامل نوع براق و رنگ‌های بسیار متنوع می‌شوند.

مزیت‌ها: قیمت آن ارزان بوده و دارای انواع ساده و طرح‌دار با تنوع زیاد است.

معایب: اگر لایه‌ی وینیل سوراخ شود به هیچ عنوان قابل تعمیر نیست. اگر در معرض گرما قرار گیرد پوشش ترموفویل ممکن است جدا شود. از سازنده بخواهید برای قسمت‌هایی از کابینت که در کنار اجاق گاز قرار می‌گیرد محافظ گرمایی نصب کند.

مراقبت: یک پاک‌کننده‌ی معمولی را روی آن اسپری کنید و با یک پارچه پاک کنید.


کابینت‌های فلزی

شرح: روکش‌های فلزی اغلب استیل هستند که روی تخته‌های چوبی چند لایه یا تخته خرده چوب نصب می‌شوند. انواع دیگر شامل پانل‌های شیشه‌ای یا اکریلیک می‌شود که در چارچوب‌های استیل یا آلومینیومی قرار می‌گیرند.

گزینه‌ها: فلزهای براق که در بازار موجود بوده و یا به صورت سفارشی و نیمه سفارشی در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.

مزایا: درهای فلزی محکم، ضد زنگ و ضدلکه هستند و گرما و رطوبت اثری روی آن‌ها ندارد.

معایب: کابینت‌های فلزی خراش بر می‌دارند و در اثر ضربه تو می‌روند. هم‌چنین جای انگشت‌ها رو آن‌ها معلوم می‌شود.

مراقبت: از یک پارچه‌ی مرطوب استفاده کنید. لکه‌ها را با پاک‌کننده مخصوص فلزات پاک کنید. یک پد نایلونی روی خراش‌های سطحی بکشید تا از بین بروند.


منبع : Elledecor