تهیه‌ی یک پیتزا کاملا جدید در ابتدای کار کمی سخت و چالش‌برانگیز به‌نظر می‌رسد، اما وقتی یک‌بار این پیتزا را درست کنید، دیگر پیتزا دیگری درست نخواهید کرد. فقط تصور کنید که می‌خواهید یک پیتزا از بادمجان‌های تفت‌داده‌ی خوشمزه، پنیر گیاهی بادام‌زمینی و جعفری تازه درست کنید.


دستور تهیه‌ی پیتزا بادمجان پارمزان برای دو نفر

مدت زمان پخت: 15 دقیقه


برای خمیر پیتزا:

  • سه فنجان آرد نان گندم
  • یک و نیم فنجان آب
  • دو قاشق چای‌خوری مخمر خشک
  • یک قاشق چای‌خوری شیره‌ی افرا
  • یک قاشق چای‌خوری نمک

برای سس:

  • 170 گرم رب گوجه‌فرنگی
  • یک‌سوم فنجان آب
  • یک‌چهارم فنجان سرکه‌ی بالزامیک
  • دو قاشق چای‌خوری روغن‌زیتون
  • دو قاشق چای‌خوری نمک
  • یک قاشق چای‌خوری فلفل سیاه

برای تهیه پیتزا گیاهی بادمجان‌های برش زده را  تفت دهید و همراه با سبزیجات تازه روی مواد دیگر قرار دهید.

برای روی پیتزا:

  • یک بادمجان برش‌زده و تفت‌داده
  • نصف تا یک پیاز قرمز حلقه‌شده
  • نصف فنجان پنیر پارمزان
  • بادام هندی، جعفری تازه‌ی ریزشده

برای پنیر پارمزان بادام هندی:

  • یک فنجان بادام هندی خام
  • یک‌چهارم فنجان مخمر خوراکی
  • نصف قاشق چای‌خوری نمک دریایی
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر سیر


مهم‌ترین نکته در تهیه خمیر پیتزا اضافه کردن مقدار درست مخمر و ورز دادن آن است.

برای تهیه‌ی خمیر پیتزا:

  • آب را گرم کنید تا ولرم و نه جوش شود.
  • آب گرم را با شیره‌ی افرا و مخمر در یک فنجان ترکیب کنید.
  • کمی هم بزنید و بعد روی فنجان را با حوله‌ای بپوشانید تا گرمای آن حفظ شود و مخمر هم حدود 5 دقیقه‌ای فعال شود.
  • آرد و نمک را در یک کاسه‌ی بزرگ ترکیب کنید.
  • ترکیب مخمر را به ترکیب آرد اضافه کنید. خمیر را ورز دهید.
  • خمیر باید نرم و اندکی چسبنده شود تا راحت ورز بیاید. حدود یک و نیم فنجان آب معمولا برای تهیه‌ی چنین خمیری کافی است، ولی خودتان کم‌کم اضافه کنید تا میزان آن دست‌تان بیاید. اگر خمیر زیاد از حد چسبنده شد، کمی آرد اضافه کنید. دقت کنید که خمیر خشک نشود. خمیرتان باید مرطوب و کمی چسبنده دربیاید.
  • حداقل 5 دقیقه خمیر را ورز دهید.
  • خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و آن‌ها را به شکل گلوله‌ی گرد دربیاورید و در کاسه قرار دهید. دور کاسه را نایلون بکشید و رویش حوله بگذارید تا گرمایش حفظ شود. کاسه را در جای گرمی قرار دهید و بگذارید خمیر پف کند. حدود 30 دقیقه صبر کنید تا این‌که خمیر تقریبا دو برابر اندازه‌اش بشود.
  • موقعی که خمیر در حال تخمیر و پف کردن است، از قبل فر را با دمای 450 درجه‌ی فارنهایت یا 230 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. گرم کردن فر اهمیت بسیاری دارد و هرچه بیشتر طول بکشد بهتر است.
  • روی پیشخوان یا میز بزرگ و تمیزی آرد بپاشید.
  • روکش کاسه را بردارید و یکی از خمیرها را از کاسه بردارید.
  • خمیر را گلوله کنید و روی آن را فشار دهید تا پهن و صاف شود.
  • با دست خمیر را آن‌قدر ورز دهید تا به شکل خمیر گردی با قطر 30 سانتی‌متر دربیاید.
  • روی سینی پیتزا حسابی آرد بپاشید و خمیر پیتزا را برداشته و آن را روی سینی مخصوص پیتزا قرار دهید و دوباره آن را کش دهید.


ترکیب رب گوجه‌فرنگی، سرکه بالزامیک، روغن زیتون و فلفل سیاه برای تهیه سس پیتزا مناسب است.

برای تهیه‌ی سس:

همه‌ی ترکیبات سس را در یک کاسه بریزید و باهم ترکیب کنید، بعد نیمی از سس را با قاشق برداشته و روی خمیر پیتزا ریخته و سس را با قاشق روی خمیر صاف کنید.


برای تهیه‌ی پنیر بادام‌زمینی:

همه‌ی ترکیبات پنیر بادام‌زمینی را در مخلوط‌کن باهم ترکیب کنید.


تهیه‌ی پیتزا:

  • بادمجان، پیاز قرمز و زیتون‌ یا دیگر تزئینات روی پیتزا را روی خمیر بریزید.
  • یک فنجان آب گوشه‌ی سینی فر قرار دهید.
  • پیتزا را برداشته و به‌آرامی آن را روی سینی خود عقب و جلو کنید تا مطمئن شوید که پیتزا به‌راحتی روی سینی سر می‌خورد و به آن نچسبیده است. اگر سر نمی‌خورد، مقداری آرد زیرش بریزید و کمی محکم‌تر آن را عقب و جلو کنید.
  • پیتزا را روی سنگ مخصوص پیتزا در فر قرار دهید.
  • بگذارید حدود 15 تا 17 دقیقه در فر بپزد و وقتی دیدید که لبه‌ی آن سفت و خشک شده از فر خارجش کنید. سعی نکنید که زیاد در فر را باز و بسته کنید تا پیتزا یکنواخت حرارت ببیند.
  • پیتزا را دربیاورید و جعفری‌های تازه‌ی ریز‌شده و پنیر پارمزان بادام‌زمینی را روی آن بپاشید.
  • سپس خمیر پیتزا دوم را از کاسه برداشته و آن را هم به همین ترتیب آماده کنید.


منبع : Onegreenplanet