مواد غذایی که با التهاب مبارزه میکنند
مواد غذایی هم مثل ما از دوستان و نزدیکان خود کمک میگیرند. وقتی بعضی مواد غذایی را باهم ترکیب میکنیم مواد مغذی آنها باهم متحد میشوند و اثری ضد التهاب برای بدن به ارمغان میآورند و اگر آنها را بهتنهایی مصرف کنید چنین فایدهای نخواهند داشت. ترکیبهای غذایی مورد علاقهی ما را بررسی کنید و با توجه به سلیقهی خودتان آنها را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
سبزیجات و روغنزیتون
همه میگویند چربی دشمن ماست اما تحقیقات نشان داده است که ترکیب سبزیجات با چربیهای مفید جذب آنتیاکسیدانهای سبزیجات را برای بدن آسانتر میکند. این آنتیاکسیدانها برای از بین بردن التهاب چشمها مفید هستند و از بروز بیماریهای چشمی که به سن مربوط میشوند، مثل انحطاط لکهای، جلوگیری میکنند. احتمالا در رژیم غذایی خود سالاد را هم جای دادهاید، حالا بهتر است مقداری روغنزیتون هم به آن اضافه کنید.
اسفناج و بلوبری
یک نوشیدنی ترکیبی از اسفناج و بلوبری درست کنید و قبل و بعد از ورزش کردن بنوشید. تحقیقات نشان داده است ورزشکارانی که هر روز بلوبری میخورند کمتر پس از ورزش دچار التهاب میشوند. همچنین اسفناج هم میتواند تنفس و جریان اکسیژن را هنگام ورزش کردن بهبود بخشد. اسفناج باعث میشود عضلات حین ورزش کردن بهینهتر کار کنند و بلوبری هم التهاب عضلات را کاهش میدهد.
عدس و لیمو
اگر خانم هستید و به یائسگی نزدیک میشوید، در معرض خطر کمبود آهن قرار دارید و این به کاهش تعداد گلبولهای قرمز خون منجر میشود. این مشکل ناشی از یک نوع عکسالعمل التهابی است که میتواند میزان آهن دریافتی بدن را محدود کند. خوردن مواد غذایی مثل عدس و لوبیا همراه با لیمو میتواند میزان جذب آهن را افزایش دهد.
سیبزمینی شیرین و فلفل هندی
سیبزمینی سرخکردهی تند فایدهای بیش از برطرف کردن هوس هم دارد. اضافه کردن کمی فلفل هندی یا پودر فلفل به مواد غذایی نارنجی رنگ مثل سیبزمینی شیرین باعث میشود میزان جذب ویتامین A در بدن افزایش یابد. ویتامین A برای درمان التهاب پوست و مشکلات دیگر مثل جوش صورت مفید است. میتوانید با قرار دادن این ترکیب در ٰرژیم غذایی خود مشکلات پوستی خود را به روش طبیعی حل کنید.
بادام و کفیر
کفیر هم مثل ماست مقدار زیادی باکتریهای مفید و پروبیوتیک دارد و اضافه کردن بادام به آن فوایدش برای معده را بیشتر هم میکند. بادام غذای پروبیوتیکهای کفیر میشود و در نتیجه باکتریهای محافظ روده تولید میشوند که با التهاب روده مبارزه میکنند.
تمشک و انگور
با این ترکیب میتوانید هم هوس شیرینی خود را برطرف کنید و هم با التهاب مبارزه کنید. تمشک و انگور هر دو سرشار از آنتیاکسیدان هستند و علم نشان داده که در مورد مصرف آنتیاکسیدان همیشه دو تا بهتر از یکی است. تمشک مواد مغذی دارد که مواد مغذی انگور را تقویت میکنند و ترکیب این دو به یک ماشین مبارزه با التهاب تبدیل میشود. تحقیقات نشان داده است که ترکیب این دو میوه از بیماریهای قلبی عروقی، پوکی استخوان و سرطان ریه هم جلوگیری میکند.
سیر، پیاز و برنج قهوهای
درست است که سیر و پیاز نفس را بد بو میکنند اما مکمل خوبی برای دانههای کامل مثل برنج قهوهای هستند. ترکیب این مواد غذایی باهم میزان جذب زینک در بدن را سه برابر می کند. تحقیقات علمی نشان میدهد سالمندانی که مکملهای زینک مصرف میکنند کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای ناشی از التهاب مزمن هستند. قرار دادن این ترکیب در رژیم غذایی ارزش نفس بد بو را دارد.