نکاتی که باید هنگام مراجعه به متخصص قلب و عروق رعایت کنید
اگر قبل از مراجعه به متخصص قلب و عروق، سوالات خود را به همراه لیستی از اطلاعات مهم آماده نمایید، جلسه ملاقات مفیدتری را تجربه نموده و این حتی برای سلامتی شما نیز مفید خواهد بود. علاوه بر این، برای مراقبت هرچه بیشتر از سلامتی خود، باید با متخصص قلب و عروق احساس راحتی کرده و با او نهایت همکاری را داشته باشید.
مراجعه به متخصص قلب و عروق میتواند بسیار اضطرابآور باشد. بهخصوص اگر فرد نسبت به وضعیت سلامتی و آیندهاش نگران باشد. ممکن است احساس کنید همهچیز از کنترل شما خارج شده اما با رعایت تعدادی از نکات در هر مرحله، از مواجه شدن با این احساس پیشگیری کرده و جلسه ملاقات شما با متخصص قلب و عروق، موفقیتآمیز و نتیجهبخش خواهد بود.
آمادگیهای قبل از مراجعه به متخصص قلب و عروق
- از پروندههای پزشکی و آزمایشات اخیر خود کپی بگیرید. همراه داشتن برگههای اسکن قلبی ذخیره شده در CD، بسیار مفید خواهد بود. به این ترتیب، پزشک متخصص قلب و عروق با بررسی آنها، میتواند گزارش پزشکی جامعتری را ارائه دهد.
- علائم خود را همراه با زمان ابتلا به آنها و نیز موارد تشدیدکننده یا بهبوددهنده، یادداشت نمایید.
- عوامل خطرزا برای قلب خود را یادداشت کنید. در صورت داشتن سابقه خانوادگی در بیماریهای قلبی، حتما آن را در یادداشتهایتان بگنجانید.
- لیستی از داروهایی که مصرف میکنید تهیه نمایید. این لیست داروهای تجویز شده، بدون نسخه و نیز ویتامینها و مکملهایی که مصرف میکنید را دربر میگیرد.
- اگر قبلا دارو یا داروهایی برای بهبود بیماری قلبی خود مصرف نمودهاید اما با استفاده از آنها دچار آلرژی شده یا نتیجه ضعیفی گرفتهاید، آن را نیز یادداشت نمایید.
- هر سؤالی که دارید را یادداشت نمایید. همچنین دلیل مراجعه به متخصص قلب و عروق (مشاهده علائم خاص) را نیز به یادداشتهایتان اضافه کنید.
سؤالات رایج
مطرح کردن این سؤالات در جلسهی ملاقات با متخصص قلب و عروق، میتواند برای شما مفید باشد:
در صورتی که نیاز به انجام آزمایش داشته باشید:
- این آزمایش برای چیست؟
- این آزمایش چه خطراتی دارد؟
- این آزمایش شامل چه مواردی میشود؟
- نتیجه این آزمایش چه زمانی حاضر میشود؟
در صورت نیاز به تشخیص پزشکی:
- تشخیص شما چیست؟
- این برای من یا خانوادهام چه معنی دارد؟
اگر به شما، رویه درمانی پیشنهاد شد:
- چرا به این درمان نیاز دارم؟
- انجام این درمان چه مضرات و فوائدی میتواند داشته باشد؟
- آیا راهحل جایگزینی نیز برای این درمان وجود دارد؟
اگر به شما مصرف یک دارو پیشنهاد شد:
- آیا مصرف این دارو، عوارض جانبی هم دارد؟
- این دارو را هرچند وقت یک بار باید مصرف کنم؟
- آیا برای مصرف این داروها باید رژیم غذاییام را تغییر دهم یا نسبت به مصرف داروهای بدون نسخه احتیاط داشته باشم؟
مواردی که باید در روز قرار ملاقات با متخصص قلب و عروق همراه داشته باشید
- تمامی موارد ذکر شده در قسمت قبلی را همراه خود ببرید.
- یک دفترچه یادداشت و خودکار همراه خود داشته باشید تا بتوانید توصیههای متخصص قلب و عروق خود را نوشته و هرگونه سؤالی که در حین ملاقات برایتان پیش میآید را یادداشت نمایید.
- بهتر است با همسر خود یا یک فرد مورد اعتماد به متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید. اگر چیزی را فراموش کردید، آنها میتوانند به شما یادآوری کنند. فرد همراه شما همچنین ممکن است سؤالات اضافی مطرح کند که میتوانند مفید واقع شوند. علاوه بر این، او ممکن است از دیدگاه فردی که از شما مراقبت مینماید اطلاعات مفیدی را از شما به پزشک متخصص قلب و عروق ارائه دهد.
- اگر برای بار چندم است که نزد پزشک متخصص قلب و عروق خود میروید، یا دلیل مراجعهی شما تشخیص توسط یک پزشک دیگر است، تمامی تجربیات خود از آخرین جلسهی ملاقات (مانند اورژانسی بودن قرار ملاقات، گرفتن نتیجهی ضعیف از داروهای مصرفی، هرگونه مورد یا علائم نگران کننده) را یادداشت نمایید.
آمادگیهای بعد از قرار ملاقات
قبل از ترک مطب پزشک متخصص قلب و عروق خود، زمانهای قرار ملاقاتهای بعدی را جویا شوید. حتما بپرسید که در صورت داشتن سؤال، بعد از رسیدن به منزل، با چه شمارههایی میتوانید تماس بگیرید. در صورت مواجه شدن با سؤال یا مسئلهای جدید، تماس با پزشک کاری کاملا پذیرفتنی است و انجام آن به شما توصیه میشود.
مراقبت از وضعیت سلامتی شما، به همکاری متخصص قلب و عروق، تیم پزشکی او و نیز خودتان نیازمند است. بنابراین برای کسب بهترین نتایج، همگی باید نسبت به برنامه درمانی آگاه بوده، از آن تبعیت کرده و با یکدیگر در ارتباط باشید. در صورت داشتن سؤال جدید، مؤثر نبودن درمان یا مواجه شدن با عوارض جانبی حتما با تیم پزشکی که مسئول مراقبت از شماست، مشورت نمایید. به یاد داشته باشید که همهی افراد نسبت به یک درمان خاص واکنش یکسانی ندارند و بعضی مواقع، برنامهی درمانی باید مطابق با وضعیت اختصاصی هر فرد تنظیم شود تا نتیجهبخش باشد.
منبع : Clevelandclinic