افزایش میزان هورمون تیروئید چطور روی قلب تاثیر میگذارد
تیروئید که غدهی کوچکی است و در گلو قرار دارد، میتواند ریتم طبیعی قلب را به هم بزند و احتمال سکتهی قلبی را افزایش دهد. این به این دلیل است که هورمون تیروئید تاثیر زیادی روی عملکرد قلب دارد و زیادی آن ممکن است به فیبریلاسیون دهلیزی منجر شود. تقریبا 2.7 میلیون آمریکایی از این بیماری رنج میبرند و شایعترین آریتمی قلبی محسوب میشود که به زبان سادهتر همان نامنظم بودن ضربان قلب است که میتواند دلایلی مختلف داشته باشد.
تشخیص و درمان فیبریلاسیون دهلیزی بسیار مهم است چون ممکن است به جمع شدن خون در قلب و شکل گرفتن لختهی خون منجر شود و تا پنج برابر احتمال سکتهی قلبی را افزایش دهد. اما برای درمان این بیماری، باید اول دلیل اصلی آن مشخص شود. فیبریلاسیون دهلیزی میتواند دلایلی مثل بیماریهای قلبی، فشار خون، آپنه و کهولت سن باشد. پرکاری تیروئید هم یکی دیگر از دلایل آن است که از هر 100 آمریکایی یک نفر به آن مبتلا است. پرکاری تیروئید باعث میشود غدهی تیروئید بیش از حد هورمون تولید کند.
شناختن فیبریلاسیون دهلیزی
علائم فیبریلاسیون دهلیزی شامل خستگی مفرط، ضربان قلب بالا یا نامنظم، سرگیجه، ضعف و گیجی میشود. اما از آنجایی که علائم این بیماری ممکن است به بیماریهای دیگر هم مربوط باشند، تشخیص فیبریلاسیون دهلیزی بسیار مشکل است. همچنین ممکن است این علائم را نداشته باشید اما به این بیماری مبتلا باشید. بهترین روش برای تشخیص فیبریلاسیون دهلیزی مراجعه به متخصص قلب و عروق است. او با گوش دادن به ضربان قلب یا گرفتن نبض میتواند تشخیص دهد به این بیماری مبتلا هستید یا نه. اما گاهی اوقات پزشک به ضربان قلب گوش نمیدهد یا وقتی افراد به متخصص قلب و عروق مراجعه میکنند، قلبشان در حالت فیبریلاسیون نیست و بیماری تشخیص داده نمیشود. بعضی افراد هم در کل به متخصص قلب و عروق مراجعه نمیکنند.
پرکاری تیروئید چطور به فیبریلاسیون دهلیزی منجر میشود
اگر فیبریلاسیون دهلیزی داشته باشید، یکی از اولین مراحل درمان بررسی عملکرد تیروئید است. با اینکه پرکاری تیروئید جزو دلایل رایج این بیماری نیست، درمان کردن آن میتواند به کنترل فیبریلاسیون دهلیزی کمک کند. پرکاری تیروئید ضربان قلب را بالا میبرد و به آن فشار اضافی وارد میکند و شایعترین بیماری قلبی افرادی که به پرکاری تیروئید مبتلا هستند فیبریلاسیون دهلیزی است. زیاد بودن هورمون تیروئید در ضربان طبیعی قلب اختلال ایجاد میکند و این باعث به هم ریختن ریتم آن میشود. دیگر تاثیرات پرکاری تیروئید شامل خستگی مفرط، افزایش اشتها و لرزش دست میشود.
همچنین پیدا کردن دلیل اصلی پرکاری تیروئید برای درمان کامل آن ضروری است. تشخیص پرکاری تیروئید مرحلهی اول است و این نشان دهنده بیماریهای دیگر است که به پرکاری تیروئید منجر شدهاند. با دادن آزمایش میتوان دلایل پرکاری تیروئید را مشخص کرد. یکی از دلایل آن میتواند اختلال در سیستم ایمنی بدن باشد که به پرکاری تیروئید منجر میشود.
درمان پرکاری تیروئید و فیبریلاسیون دهلیزی
بدترین تاثیر فیبریلاسیون دهلیزی سکتهی قلبی است. این به آن دلیل است که فیبریلاسیون احتمال تشکیل لختهی خون در قلب را افزایش میدهد. متخصص قلب و عروق داروهایی برای رقیق کردن خون تجویز میکند و در کنار آن سعی میکند ریتم قلب را به حالت عادی باز گرداند و خطرات فیبریلاسیون را کاهش دهد. او همچنین ممکن است داروهایی برای کاهش ضربان قلب و مدیریت علائم آریتمی تجویز کند.
بسته به شدت پرکاری تیروئید، روشهای درمانی مثل داروهای ضد تیروئید، ید رادیواکتیو و بتا بلاکر توصیه میشود. یکی از داروهایی که برای درمان فیبریلاسیون تجویز میشود کوردارون یا آمیوادارون است که ریتم قلب را به حالت عادی باز میگرداند. اما مصرف این دارو روی تیروئید تاثیر منفی دارد و میزان بالای ید آن به کمکاری تیروئید منجر میشود.