برتریهای تدریس خصوصی ریاضی نسبت به تدریس کلاسی
برخی اوقات برای حل مشکلات درسی فرزند خود هیچ راه حلی بهتر از روی آوردن به تدریس خصوصی و استخدام یک معلم خوب نیست. بسیاری از دانش آموزان در درس ریاضی مشکل دارند و نیاز است که در خارج از کلاس کسی به آنها کمک کند. شما به عنوان پدر یا مادر به خاطر نوع رابطه و مسائل عاطفی که با فرزند خود دارید، شاید نتوانید معلم خوبی برای او باشید. پس تدریس خصوصی را انتخاب میکنید.
با مطرح کردن این موضوع پدر خانه میگوید «صبر کن. پولش را از کجا بیاورم. برای چند جلسه تدریس خصوصی درس ریاضی باید کلی پول بدهیم و هیچ تضمینی هم وجود ندارد که فرزندمان نمرهی خوبی در این درس بگیرد. چرا معلم مدرسهی او وظیفهی خود را به درستی انجام نمیدهد؟ ما اصلا برای همین او را به مدرسه میفرستیم. پس چرا باید برای تدریس خصوصی متحمل هزینهی بالایی شویم؟»
حرف پدر کاملا منطقی است. مثل این است که خودرو خود را به تعمیرگاه ببرید و بعد یک مکانیک خصوصی استخدام کنید تا خرابکاریهای تعمیرگاه را اصلاح کند.
مسئله این است که با یک روش واحد نمیتوان یک موضوع را به همه یاد داد. دانش آموزان در یادگیری تفاوتهای زیادی با هم دارند و هر روشی برای برخی از آنها کارایی دارد و برای برخی دیگر کاملا بی فایده است.
حقیقت این است که تدریس خصوصی و تدریس کلاسی هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند.
مزایای یادگیری کلاسی
یادگیری در کلاس به همراه دانش آموزان مزایایی دارد که عبارتند از:
- دانش آموزان میتوانند در کلاس از یکدیگر یاد بگیرند. دانش آموزان همگی در وضعیت کم و بیش یکسانی قرار دارند و نوع نگاه آنها با معلم تفاوت دارد، پس میتوانند با هم همکاری کرده و مشکلات درسی یکدیگر را حل کنند.
- عامل دیگر فشار یا تشویق است. یادگیری در گروه خود به خود رقابتی را در بین دانش آموزان بهوجود میآورد و این رقابت آنها را به پیشرفت تشویق میکند.
- مدارس روی یادگیری دانش آموزان و نوع تدریس معمان نظارت دارند.
معایب یادگیری کلاسی
- در مورد یادگیری دانش آموزان از یکدیگر که بهعنوان یکی از مزایای یادگیری کلاسی در بالا اشاره کردیم باید گفت این نوع یادگیری فقط در شرایط ایدهآل رخ میدهد. شاید فرزند شما در کنار دانش آموزی مینشیند که او هم مطلب را اشتباه یاد گرفته و آن را به فرزند شما انتقال بدهد. این موضوع به ویژه در درس ریاضی بسیار حساس است چون مطالب این درس مانند حلقههای زنجیر به هم متصل هستند و یادگیری اشتباه یک مطلب به عدم یادگیری مطالب بعدی میانجامد.
- در مورد بحث رقابت هم باید گفت پیشرفت در سایهی رقابت سالم به وجود میآید. اگر رقابت ناسالم باشد نتیجهای جز دشمنی میان دانش آموزان و استرس نخواهد داشت.
- اما بیایید به نقطهی تاریک مزیت سوم یعنی نظارت بپردازیم. کمتر کسی با نظارت بر کار معلمان مخالف است البته به جز خود معلمها. این کار باعث افزایش استرس معلمان میشود و روی عملکرد آنها تاثیر منفی میگذارد. بسیاری بر این باورند که یادگیری واقعی و عمیق در یک محیط پر استرس اتفاق نمیافتد.
مزایای استفاده از معلم خصوصی برای درس ریاضی
- میتواند اساس تدریس خصوصی را بر اساس نیازهای خاص کودک قرار دهد و جزئیاتی را وارد کار کند که در کلاس عمومی امکان پرداختن به آنها وجود ندارد.
- معلم خصوصی میتواند تدریس خصوصی خود را با سرعت یادگیری دانش آموز تنظیم کند.
- روش تدریس خصوصی را با توجه به خصوصیات دانش آموز انتخاب کند.
- جو اعتماد به وجود بیاورد و محیط را غیر رقابتی و بدون استرس کند.
- اگر متوجه شد دانش آموز مطلبی را اشتباه فهمیده در همان جا اصلاح کند تا این اشتباه ملکهی ذهن او نشود.
- بازخورد آنی به دانش آموز بدهد. این کار هم در کلاسهای عمومی به ندرت صورت میگیرد. دانش آموزان وقتی برگههای تصحیح شدهی خود را از معلم میگیرند کمتر بهدنبال یافتن نقاط ضعف خود در برگه امتحانی میروند تا بتوانند روی آن قسمتها بیشتر کار کرده و اشکالات خود را بر طرف کنند. بیشتر آنها فقط به نمرهای که گرفتهاند نگاه میکنند و این کار هیچ کمکی به پیشرفت آنها نمیکند. اما در تدریس خصوصی معلم میتواند اشکالات دانش آموز را رفع کند.