اگر خانه‌ای در یک محله‌ی جدید خریداری کرده‌اید و اتاق خوابش نقص‌هایی دارد یا فرزندان‌تان از آب و گل در آمده‌اند و حالا می‌خواهید کمی پول خرج خودتان بکنید، وقتش رسیده کمی هم به علایق و خواسته‌های خود برسید. دوست دارید اتاق خواب رویاهای‌تان چگونه باشد؟ با توجه به مواردی که در این مطلب آورده‌ایم، تبدیل کردن رویاهای‌تان به واقعیت آسان‌تر خواهد شد.


مکان

اولین موردی که در خصوص اتاق خواب جدیدتان باید به آن توجه کنید مکانش است. انتخاب مکانی مناسب برای اتاق خواب احتمالا مشکل‌ترین تصمیم در طراحی دکوراسیون اتاق خواب رویاهای‌تان است. باید بدانید اتاق خواب در چه فضا یا در چه ارتفاعی قرار دارد. هم‌چنین باید حریم خصوصی و این‌که جای اتاق در پلان خانه چگونه است را مد نظر قرار دهید. برای مثال اگر خانه‌ی‌تان یک طبقه است و می‌خواهید اتاق خواب‌تان در طبقه‌ی دوم باشد، می‌توانید روی سقف خانه یک اتاق اضافه کنید. البته اگر سازه‌ی ساختمان توانایی تحمل یک طبقه‌ی جدید را نداشته باشد، باید آن را به روزرسانی و تقویت کنید. 


دسترسی به فضای بیرون

پس از این‌که مکان مناسب اتاق خواب‌تان را تعیین کردید، باید به دسترسی آن به فضای بیرون بیاندیشید. در گذشته دسترسی مستقیم اتاق خواب به فضای بیرون رواج نداشت، اما امروزه بیشتر اتاق خواب‌ها در طبقه‌ی همکف قرار دارند و یک در از آن‌ها به فضای بیرون مثل حیاط یا باغ باز می‌شود. 


پنجره‌های اتاق خواب را طوری طراحی کنید که در طول روز نور کافی داشته باشد و هنگام خواب، تاریک شود.


پنجره‌ها

پس از درها، نوبت پنجره‌ها می‌رسد. تحقیقات نشان می‌دهد کیفیت خواب در اتاق‌های تاریک بهتر است اما ما که همیشه در اتاق خواب نیستیم. بهتر است پنجره‌های اتاق را طوری طراحی کنید که در طول روز نور کافی داشته باشد و هنگام خواب، تاریک شود. 


منظره

اگر این‌قدر خوش‌شانس هستید که اتاق‌تان منظره‌ی خوبی دارد، از آن حداکثر استفاده را ببرید. البته حتما لازم نیست منظره‌ی اتاق‌تان اقیانوس باشد؛ باغ، استخر و یک حیاط زیبا هم به اندازه‌ی کافی تاثیرگذار خواهد بود.


جایی برای نشستن

یکی دیگر از گرایش‌های رایج در طراحی دکوراسیون داخلی اتاق خواب، ایجاد جایی برای نشستن است. اگر اتاق خواب به اندازه‌ی کافی بزرگ باشد، می‌توان دکوراسیون آن را شبیه به یک اتاق پذیرایی کوچک طراحی کرد. می‌توانید از نشیمنگاه هنگام استراحت، تفکر یا مطالعه استفاده کنید. برای چیدن مبلمان حداقل 15 متر فضا در نظر بگیرید. هم‌چنین می‌توانید از راهنمای انتخاب مبلمان برای اتاق خواب کمک بگیرید. 


شومینه

شومینه می‌تواند یک نقطه‌ی کانونی بدون نقص برای هر اتاقی باشد. اگر دوست دارید دکوراسیون اتاق خواب‌ شامل شومینه باشد، این مسئله را با معمار یا طراح دکوراسیون در میان بگذارید. می‌توانید از شومینه‌های سنگی و چوبی یا گازی استفاده کنید. البته استفاده از شومینه‌های چوبی در مناطق شهری تقریبا امکان‌پذیر نیست. 


زدن گچ‌بری، تیرچه‌های چوبی و دیگر جزئیات معماری به سقف اتاق خواب، آن را به یکی از المان‌های جذاب دکوراسیون اتاق تبدیل می‌کند.


سقف

سقف اتاق خواب بیش از سقف هر اتاق دیگری مورد توجه و در دید است. می‌توانید با زدن گچ‌بری، تیرچه‌های چوبی و دیگر جزئیات معماری به سقف، آن را به یکی از المان‌های جذاب دکوراسیون اتاق تبدیل کنید. 


نورپردازی

در اتاق خواب روش‌های زیادی برای استفاده از نور مصنوعی وجود دارد. بهتر است نورپردازی اتاق خواب را چند لایه طراحی کنید و در آن از لامپ‌های سقفی، زمینی، رومیزی و دیواری بهره ببرید. لامپ‌های روی میز پاتختی نور کافی برای مطالعه را فراهم می‌کنند و لامپ‌های هالوژن بالای سقف کاذب، فضا را رمانتیک می‌کنند. شمع را فراموش نکنید، هیچ نوری مثل نور شمع فضا را گرم و دنج نمی‌کند. استفاده از دیمر را مد نظر قرار دهید چون به شما این امکان را می‌دهد که نور اتاق را با توجه به شرایط مختلف تنظیم کنید. 


سرگرمی

هر کسی دوست ندارد در اتاق خوابش تلویزیون داشته باشد، اما بعضی افراد از تماشا کردن فیلم قبل از خواب لذت می‌برند. در مورد این‌که می‌خواهید تلویزیون داخل دیوار قرار بگیرید، پشت میز باشد تمصیم بگیرید و این مسئله را هنگام چیدن مبلمان مد نظر قرار دهید. حتی اگر طرفدار تلویزیون نباشید، موسیقی هم می‌تواند سرگرمی خوبی باشد. چند بلندگوی بدون سیم اطراف اتاق قرار دهید و با یک دستگاه پخش ساده، می‌توانید حال و هوای اتاق را با موسیقی تنظیم کنید.


منبع : Houzz