چه لباسهایی را به خشکشویی بدهیم
خشکشویی کردن لباس، دردسرهای زیادی دارد؛ گران است و برای محیط زیست ضرر دارد . میتوان استفاده از خشکشویی را کنار گذاشت؟ در بعضی موارد بله، در بعضی موارد هم نه. در این مطلب به این مسئله که چه لباسهایی را باید خشکشویی کرد و چه لباسهایی نیاز به خشکشویی ندارند پرداختهایم.
همه چیز در کلمات نهفته است. در بیشتر جاهای دنیا، دستور شستشو روی برچسب لباسها نوشته میشود. با این وجود، فقط چون روی برچسب لباس نوشته است باید خشکشویی شود، دلیل نمیشود شما هم این کار را بکنید. چیزهایی که روی این برچسبها نوشته میشود، فقط توصیه هستند، نه قانون.
روی اکثر برچسبها با عبارتهای Dry Clean Only یا Dry Clean مواجه میشوید. لباسی که مورد اول که به معنای «فقط خشکشویی است» رو برچسبش نوشته شده، اگر در خصوص شستشوی لباس سررشته داشته باشید، در خانه هم قابل شستشو خواهد بود، اما اگر مطمئن نیستید بهتر است ریسک نکنید. اما مورد دوم که شامل کلمهی Only به معنای «فقط» نمیشود، به این معنا است که لزومی ندارد لباس را به خشکشویی بدهید. اکثر تولیدکنندگان به این دلیل از این عبارت استفاده میکنند که نمیخواهند مشتریانشان، لباسهایشان را خراب کنند و به فروشندهها بازگردانند.
لباسهایی که میتوانید به خشکشویی بدهید
- لباسهایی که آستر دارند
- لباسهایی که منجوق یا تزئینات دیگر دارند
- کت و شلوار، مخصوصا اگر از پارچهی پشمی باشد
- لباسهایی که طراحیهای پیچیده دارند
- دامن، لباسهای مهمانی و رسمی و شلوارهای چین دار
- پارچههای حساس مثل ابریشم مصنوعی
لباسهایی که میتوانید در خانه بشویید
- دستشوی کردن کشمیر و پشم، عمر آنها را افزایش میدهد
- پارچههای مصنوعی بادوام مثل پلیاستر و نایلون را میتوان در آب سرد با دست یا ماشین لباسشویی شست
- پارچههای جنس کتان و نخ
- چرم: میتوانید چرم را با احتیاط در خانه بشویید، اما اگر روی چرم جزئیات فلزی نصب شده یا لباس مورد نظر برایتان اهمیت زیادی دارد، بهتر است آن را به خشکشویی بدهید.
- ابریشم: ابریشم رنگ روشن که رنگ نمیدهد را میتوان در خانه شست. اگر ابریشم رنگ بدهد، باید آن را به خشکشویی بدهید. میتوانید با خیس کردن قسمت کوچکی از لباس، این مسئله را امتحان کنید. قسمتی از لباس را خیس کنید و سپس، یک حولهی سفید را روی آن فشار دهید؛ اگر حوله رنگ گرفت، پس لباس هم رنگ میدهد.