کشورهایی با مراحل ترخیص کالا پیچیده
انتقال کالا به تمام اقصی نقاط دنیا کار چندان دشواری نیست. با این حال به نظر میرسد فرآیند ترخیص کالا با گذشت زمان پیچیده و پیچیدهتر میشود.
امروزه تنها با چند کلیک و پر کردن فرمهای مربوطه میتوانید از بهترین خدمات حمل و نقل بهرهمند شوید و بار خود را به دوردستترین نقاط دنیا در نهایت امنیت ارسال کنید. اما عدم اطلاع از قوانین گمرکی و ترخیص کالا کشور مقصد میتواند کار شما را با مشکل مواجه کند و حتی موجب استرداد محموله شود. بنابراین لازم دیدیم که در این مطلب شما را با ده کشوری که قوانین سفت و سختی برای ترخیص کالا دارند آشنا کنیم.
وضع قوانین گمرگی در هر کشور با هدف محافظت از اقتصاد و سلامت شهروندان صورت میگیرد. بنابراین در گمرک معمولا تمام کالاها از نظر سلامت، بیماری و دیگر جنبهها مورد بازرسی قرار میگیرند. در همین راستا سیستمهای پیشرفته بسیاری جهت بررسی کالاها به کار گرفته میشوند که دو پیامد به همراه دارند، تاخیر در ترخیص کالا و تحمیل هزینه بیشتر.
برای مثال در آفریقای جنوبی مقامات گمرک به افراد میگویند که حداقل تا چهار روز انتظار تاخیر در ترخیص کالا محمولهی شخصی خود را داشته باشند. در آرژانتین هم هزینهی هر روز تاخیر در ترخیص کالا را از شخص دریافت کننده میگیرند. در استرالیا کارمزد ده درصدی به همراه 150 دلار هزینه مراحل اداری را برای ترخیص کالا شخصی دریافت میکنند. اما در برزیل حدود 60 درصد قیمت کالا را از شخص صاحب کالا میگیرند.
حالا نوبت به ارائه مدارکی است که نشان میدهد صاحب کالا هستید. در بسیاری از کشورها شخص گیرنده باید مدارک معتبری را که نشان دهد کالا برای او فرستاده شده است ارائه دهد. برای مثال در مکزیک گیرندهی کالا باید پاسپورتی که کمتر از شش ماه از تاریخ مهر مهاجرت آن گذشته است نشان دهد. در نیوزیلند برای ترخیص کالا محمولهی حمل شده توسط کشتی شخص مالک باید فرم کامل شده NZCS218 را به همراه رونوشت پاسپورت خود ارائه دهد و سپس هزینههای گمرگی و همچنین 15 درصد کارمزد را بپردازد. در چین شخص وارد کننده کالا باید کد مخصوص واردات را از مقامات گمرکی دریافت کند.
مراحل غیر معمول گمرکی
شناخت قوانین گمرکی هر کشور به تخصص نیاز دارد. بیشتر کالاهای ممنوعه قابل حدس هستند؛ کالاهایی مانند مواد سمی و حیوانات و گیاهان شامل محدودیتهای زیادی هستند. اما بعضی دیگر از کالاها نیز چندان واضح نیستند. برای مثال کالاهای دست دوم جزء کالاهای ممنوعه در آفریقای جنوبی محسوب میشوند. این در حالیست که در هند تنها واردات تجهیزات کامپیوتری دست دوم ممنوع است.
اگر اظهارنامه شما دارای نقص باشد و لیست کامل کالای وارداتی در آن درج نشده باشد، اکثر مقامات گمرکی با آن به شدت برخورد خواهند کرد. برای مثال در آفریقای جنوبی کالاهایی که قیمت و تعداد آنها به درستی اعلام نشده باشد به سرعت مصادره میشود و توسط مقامات گمرکی به فروش میرسند. در قوانین هند علاوه بر مصادرهی کالا جریمه نقدی نیز در نظر گرفته شده است.
یکی دیگر از قوانین غیر معمول در ترخیص کالا بعضی از کشورها مربوط به آرژانتین میشود. در آرژانتین شخص گیرنده حتما باید به ادارهی گمرک بوینس آیرس برود و مدارک مورد نیاز را در آنجا ارائه بدهد. در برزیل اگر کالا از بندر سائو پائولو به ریو دو ژانیرو برسد، شخص گیرنده باید به سائو پائولو برود و مدارک خود را آنجا تحویل بدهد.
در ایالات متحده آمریکا تمام داروها و تجهیزات پزشکی وارد شده باید مورد تایید سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) باشد و به همین منظور باید ابتدا لیست دارو و تجهیزات پزشکی به صورت اینترنتی به سازمان غذا و دارو آمریکا فرستاده شود.
در آخر گمرک کانادا به همراه چند کشور دیگر نگران مافیای قاچاق کالا هستند و اگر فرد گیرنده شخصا برای دریافت کالا اقدام نکند، مقامات گمرکی هزینه و مالیات اضافی دریافت میکنند. کارشناسان در امر ترخیص کالا میتوانند در مسائل ذکر شده در این مطلب به شما کمک کنند و اطلاعات جامعی از قوانین ترخیص کالا و تغییرات لحظهای آن در هر کشور را در اختیارتان بگذارند.
منبع : Rapidparcel