هنگامی که برای تدریس خصوصی فرزندتان معلم خصوصی می‌گیرید و یا به‌عنوان یک معلم خصوصی در یک مرکز تدریس خصوصی کار می‌کنید، با انجام برخی آماده‌سازی‌ها می‌توانید بیشترین استفاده را از جلسه‌ی اول تدریس خصوصی ببرید.
معلم‌های خصوصی از این‌که فقط به فرزند شما کمک کنند تا تکالیف درسی‌ خود را انجام دهد یا برتری تحصیلی بدست آورد فراتر می‌روند. یک معلم خصوصی خوب، در دانش آموز انگیزه ایجاد می‌کند تا دروس را یاد بگیرد و در خود اعتماد به نفس بوجود آورد. اما چگونه می‌توان قدم اول را صحیح برداشت؟
در ادامه در رابطه با کارهایی که والدین، معلم‌های خصوصی و دانش آموزان می‌بایست انجام دهند تا مطمئن شوند که جلسات تدریس خصوصی موفقیت آمیز خواهد بود راهنمایی‌هایی ارائه خواهیم داد. در بخش اول به کارهایی که والدین می‌بایست انجام دهند می‌پردازیم:

انتظارات خود را با معلم خصوصی و فرزندتان در میان بگذارید

چه اهدافی را برای فرزندتان از تدریس خصوصی در نظر دارید؟ آیا فرزندتان خودش می‌خواهد که نسبت به سطح فعلی پیشرفت کند یا واقعا لازم است که پیشرفت کند؟ آیا انتظار دارید که معلم خصوصی در انجام تکالیف مدرسه به فرزندتان کمک کند؟ آیا می‌خواهید که معلم خصوصی در پایان هر جلسه، خلاصه‌ای از فعالیت‌های انجام شده در تدریس خصوصی را ارائه دهد؟ شما حلقه‌ی اصلی ارتباط میان معلم خصوصی و فرزندتان هستید. توانایی شما در درمیان گذاشتن این انتظارات، به فرزندتان کمک خواهد کرد که از تدریس خصوصی بیشترین بهره را ببرد.

دروس را تقویت کنید

اگر فرزندتان مطالب آموزشی که در مدرسه تدریس می‌شود را در منزل تمرین کند آن‌ها را بهتر فرا می‌گیرد. اگر حجم تکالیف درسی فرزندتان سنگین است لازم نیست که این تمرین دربرگیرنده‌ی تکالیف اضافه‌تری باشد. بسیاری از مفاهیم آموزشی را می‌توان در جریان زندگی روزمره به کار برد. مثلا خواندن دستور پخت یک غذا و یا اندازه گیری نمودن مواد لازم جهت پخت غذا روش‌های عالی برای تمرین خواندن و ریاضیات هستند. 

والدین باید برای فرزندان در داشتن معلم خصوصی و کلاس‌های تدریس خصوصی ایجاد انگیزه کند.

برای فرزندتان توضیح دهید که چرا معلم خصوصی استخدام کرده‌اید

بچه‌ها همیشه از ایده‌ی داشتن معلم خصوصی و کلاس‌های تدریس خصوصی استقبال نمی‌کنند، مخصوصا وقتی در مدرسه دچار مشکلات یادگیری باشند. والدین می‌بایست فرزندان خود را تشویق کنند تا به اندازه‌ی کافی شجاع باشند که تشخیص دهند چه موقع باید درخواست کمک کنند. والدین عاقل به فرزندان خود یاد می‌دهند که هر فردی چه اکنون و چه بعدها به کمک نیاز دارد و کمک خواستن از دیگران هیچ ایرادی ندارد.

اهداف ساده و قابل فهم تعیین نمایید

اجازه دادن به بچه‌ها برای این‌که اهداف‌شان را تعیین کنند انگیزه و خودکفایی را در آن‌ها افزایش می‌دهد. مثلا در برخی از مراکز آموزشی، دانش آموزان در ازای تلاش یا پیشرفتی که می‌کنند کارت تشویق یا امتیاز دریافت می‌کنند که بعدا این کارت‌ها یا امتیازات را با جوایز کوچکی معاوضه می‌کنند. شما می‌توانید سیستم مشابهی را در منزل برای آموزش فرزندتان برقرار نمایید. 

معلم مدرسه فرزندتان را در جریان بگذارید

به معلم فرزندن‌تان بگویید که برای فرزندتان معلم خصوصی گرفته‌اید. از معلم مدرسه درخواست کنید که سیلابس، برنامه‌‌ی درسی، تکالیف درسی، امتحانات قبلی و هرگونه موارد دیگری که به معلم در تدریس خصوصی کمک می‌کند تا درباره کاری که فرزندتان در مدرسه انجام می‌دهد درک بهتری بدست آورد را در اختیارتان قرار دهد.

وسایل لازم را تهیه نمایید

از معلم خصوصی بپرسید که فرزندتان برای جلسات تدریس خصوصی به چه وسایلی احتیاج خواهد داشت. مثلا بپرسید که وقتی فرزندتان به کلاس خصوصی می‌آید آیا لازم است که با خود قلم، کاغذ یا کلاسور به همراه داشته باشد؟ آیا لازم است کتاب کار خریداری نمایند؟  اگر معلم به منزل شما می‌آید یک محیط ساکت و مجزا برای تدریس خصوصی فراهم نمایید. 


معلم خصوصی می‌تواند به شما استراتژی مطالعه بدهد یا در سازمان‌دهی کردن زمان تدریس خصوصی کمک کند.

کارهایی که دانش آموز می‌بایست انجام دهد:

مواردی که در آن به کمک احتیاج دارید را به معلم خصوصی اطلاع دهید

آیا تکالیف درسی دارید که می‌بایست انجام دهید یا امتحانی دارید که نیاز به توجه فوری دارد؟ اگر می‌خواهید که در حوزه‌های خاصی از تکالیف درسی یا گزارش کار در جلسات تدریس خصوصی به شما کمک شود، تهیه‌ی دروس مطالب سودمند خواهد بود. در این حالت، معلم در تدریس خصوصی می‌تواند مستقیما سراغ حوزه‌های مشکل برود. اجازه دهید معلم خصوصی بفهمد که چه موضوعاتی برای شما دشوارتر است و از او بخواهید به شما استراتژی مطالعه بدهد یا در سازمان‌دهی کردن زمان تدریس خصوصی به شما کمک کند.

اجازه دهید معلم خصوصی شما را بشناسد

هرچه که دانش آموز شخصیت خود را بیشتر به معلم بشناساند، معلم بهتر در می‌یابد که چگونه باید با دانش آموز کار کند. مواردی که به آن علاقمند هستید و مواردی که از آن‌ها بدتان می‌آید را یادداشت کنید، خواه این موارد درباره‌ی موضوعات مدرسه، معلم‌ها یا فعالیت‌های فوق برنامه باشد. کتاب مورد علاقه‌ی‌تان را به معلم خصوصی نشان دهید. درباره‌ی دانشگاهی که قصد دارید در آینده وارد آن شوید یا درباره‌ی اهداف شغلی‌تان با معلم خصوصی صحبت کنید. حتی بچه‌های کم سن و سال نیز درباره‌ی این موضوعات عقیده و نظراتی دارند. از فرزند خردسال خود بخواهید که برای معلم خصوصی‌اش یک نقاشی بکشد این کار کمک خواهد کرد تا یخ میان معلم و دانش آموز در تدریس خصوصی بشکند و یک رابطه‌ی شخصی بین آن‌ها برقرار شود.

وسایل‌تان را سازماندهی کنید

هر چیزی که احتیاج دارید تا در آن زمینه به شما کمک شود یا می‌خواهید که در آن زمینه پیشرفت کنید را در تدریس خصوصی بگذارید. جلسات تدریس خصوصی را با انجام تکالیف درسی هدر ندهید مگر آن‌که به کمک معلم خصوصی احتیاج داشته باشید. قبل از رفتن به کلاس تدریس خصوصی، یک میان وعده میل نمایید و برای تمرکز بر جلسه‌ی درسی‌تان آماده باشید. وقتی که سیر باشید خیلی بیشتر آماده خواهید بود که روی مطالبی که در تدریس خصوصی ارائه می‌شود تمرکز کنید.

یک معلم خصوصی خوب باید بداند که از کجا باید آموزش و تدریس خصوصی را شروع کند.

کارهایی که معلم خصوصی می‌بایست انجام دهد:

سعی کنید دانش آموز و انتظارات او را بشناسید

از والدین و دانش آموز بخواهید تا یک پرسشنامه پر کنند. در مورد سبک یادگیری دانش آموز سوال کنید. آیا دانش آموز از طریق دیدن یا شنیدن یا خواندن یا انجام دادن، بهتر یاد می‌گیرد؟ از دانش آموز و والدین او بپرسید انتظار دارند در طول جلسات تدریس خصوصی چه کارهایی به انجام برسد و می‌خواهند بر چه حوزه‌هایی تمرکز شود. یک معلم خصوصی خوب نیاز دارد که قدرت‌ها و نیازهای دانش آموز را ارزیابی کند بنابراین متوجه می‌شود که از کجا باید آموزش و تدریس خصوصی را شروع کند. سپس معلم پیرامون این نیازها و قدرت‌ها یک طرح درسی تهیه می‌کند.

سطح دانش و معلومات دانش آموز را تعیین کنید

مثلا می‌توانید به دانش آموز یک فرم ارزشیابی بدهید تا مهارت‌ها و فهم او از موضوع مورد نظر را با توجه به مقطع تحصیلی‌اش ارزیابی کنید. سپس یک برنامه‌ی کاری که به‌صورت خاص برای آن دانش آموز تهیه شده است را در اختیار دانش آموز قرار دهید تا دانش آموز را به سطحی برسانید که لازم است برسد و یا دوست دارد برسد. 

تاثیر مثبت بگذارید

جلسه‌ی اول تدریس خصوصی نوع رابطه معلم خصوصی و دانش آموز و حس و حال کلاس تدریس خصوصی را تعیین می‌کند. کاری کنید که دانش آموز احساس راحتی کند و از چیزهایی که به او انگیزه می‌دهد اطلاع کسب کنید. تدریس خصوصی در کشف نمودن علاقه‌مندی‌های دانش آموز و مشارکت دادن دانش آموز در امر آموزش، خلاصه می‌شود. یکی دیگر از راه‌هایی که موجب می‌شود دانش آموز با شما احساس راحتی کند این است که تجربیات وعلاقمندی‌های‌تان را با دانش آموز درمیان بگذارید و به دانش آموز اجازه دهید که بفهمد شما نیز یک فرد عادی هستید. 

برنامه کلاس را همراه با دانش آموز تعیین کنید

دانش آموز را در برنامه‌ریزی درسی شرکت دهید چون به این شکل خود او نیز بخشی از فرآیند یادگیری می‌شود. این کار هم‌چنین راه خوبی است تا ارتباط میان خودتان و دانش آموز را باز نگه دارید.
تدریس خصوصی دربرگیرنده‌ی یک کار گروهی بین والدین، دانش آموز و معلم خصوصی است. با یک ارتباط موثر، اهدافی که به خوبی برنامه‌ریزی شده‌اند و برخی  آماده‌سازی‌ها، اولین جلسه‌ی تدریس خصوصی دیگر به صورت یک شروع ناقص نخواهد بود.

منبع : Care