جراحی زیبایی بینی و درمان میگرن
بینی عضوی از صورت است که وقتی نام آن را میشنویم به یاد جراحی زیبایی بینی میافتیم. اما بینی فقط عضوی زیبا از صورت نیست، بلکه مجرایی است که هر روز بیشتر از قبل برای انجام روشهای درمانی جدید مورد استفاده قرار میگیرد. اخیرا از بینی برای انجام روشهای درمانی برای از بین بردن سردردهای میگرنی استفاده میشود.
در روش درمانی جدید که کمتر نیز تهاجمی است یک میل جراحی (سوند) باریک و بلند از طریق سوراخ بینی به مرکز عصبی تولید کننده درد که مسئول درد میگرنی و سردرد خوشهای شناخته میشود هدایت میشود. وقتی که میل جراحی در محل این رشته عصبی قرار گرفت، مقداری ماده بیحس کننده لیدوکایین از طریق آن به این رشتههای عصبی قرار گرفته در پشت حفره بینی تزریق میشود. سپس جراح پلاستیک همین کار را در حفره دیگر بینی انجام میدهد. با این روش دیگر احتیاجی به استفاده از داروهای مسکن نیست.
به گفته دکتر کنت منداتو از مرکز درمانی آلابانی در نیویورک، براساس مطالعات محدود مشخص شده است که یک بار انجام این روش درمانی میتواند میزان درد میگرن را به مدت یک ماه و به میزان 35 درصد کاهش دهد.
دکتر منداتو، 112 بیمار که از میگرن یا سردردهای خوشهای رنج میبردند را دور هم جمع کرد. قبل از انجام این روش درمانی از بیماران خواسته شد که مقدار درد خود را براساس مقیاس یک تا ده نمرهگذاری کنند؛ بیشترین نمره ثبت شده عدد 8 بود.
به گفته دکتر منداتو اعصاب هدف، مانند یک بزرگراه بزرگ عمل میکند که سیگنالهای عصبی متعددی در آن در همه جهات در حال حرکت هستند. بهنظر میرسد که لیدوکایین مسیر ارتباطی رشتههای عصبی انتقال دهنده درد میگرن را مختل میکند.
به گفته دکتر بهمن گویورون جراح پلاستیک در مرکز درمانی کلیولند در اوهایو، بعد از انجام این روش درمانی در بیماران نمره درد میگرنی از 8 به 4 رسید. ماه بعد نمره درد میگرنی به 5 رسید، اگر چه 7 بیمار یعنی 6 درصد از کل بیماران نیز ادعا کردند که درد آنها تسکین نیافته است.
با این وجود یک مطالعه دیگر بر روی 14 نوجوان که به درمانهای استاندارد میگرن جواب نداده بودند نشان داد که بالا بردن همراه با احتیاط پیشانی با استفاده از جراحی زیبایی بینی در کاهش درد میگرن موثر است. ابتدا با استفاده از مکان احساس درد، متوقف کنندههای اعصاب و اسکن فراصوتی و سیتی اسکن، مبدأ ارسال سیگنال درد مشخص شد. جراحی زیبایی بینی با هدف درمان میگرن بر روی 13 نفر انجام شد و در نفر آخر نیز دو عمل جراحی با تمرکز بر روی مبداهای مختلف ارسال سیگنال درد انجام گرفت. سپس این افراد به مدت دو تا سه سال تحت نظر بودند. بعد از انجام جراحی، 5 نفر از 14 بیمار از دردهای میگرنی خلاص شدند. میانگین زمان حمله میگرنی برای بقیه بیماران از 12 ساعت به 4 ساعت و میانگین تعداد دفعات بروز حمله میگرنی از 25 بار در ماه به 5 بار در ماه کاهش یافت. در مقیاس 10 نمرهای نیز شدت درد میگرنی از 8.2 به 4.3 کاهش پیدا کرد.
منبع : Robertkotlermd