در نظر اول، درک رابطه‌ی میان ریاضی و طراحی دکوراسیون داخلی دشوار است اما اگر قدری بیشتر راجع به آن فکر کنید به راز کاربرد ریاضیات برای زیباسازی فضا پی خواهید برد. برای شروع، به ریاضیات به کار رفته در معماری یونان و آثار لئوناردو داوینچی نگاهی بیندازید. سادگی و در عین حال پیچیدگی میانگین طلایی که به زیبایی در دل یک گل آفتابگردان یا دنباله‌ی فیبوناچی که در شکل مارپیچی یک صدف حلزونی قرار دارد را در نظر بگیرید. با این بررسی، اعداد، نسبت‌ها و معادلاتی را کشف خواهید کرد که به جاودانگی کیهان هستند و اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرند، باعث جذاب‌تر شدن دکوراسیون می‌شوند.


زبان جهانی

ریاضیات در تمام فرهنگ‌ها و کشورها یکسان است و تغییر نمی‌کند. زبان ریاضی زبانی بین المللی است که در معادلات، نسبت‌ها و دنباله‌ها نگاشته شده است. درست است همیشه با خود فکر می‌کردید جبر و هند‌سه‌ای را که در مدرسه فرا می‌گیرید هیچ‌گاه در زندگی به کار نخواهید برد. اما هر جا که پا می‌گذارید این معادلات هم حضور دارند. در طبیعت، از رشد یک جنین گرفته تا شکل‌گیری یک طوفان مهیب، خود را با پیچ و تاب‌ها، نسبت‌ها و دنباله‌های ریاضیاتی به پیش می‌راند. اگر می‌خواهید توازنی طبیعی در دکوراسیون خانه به وجود بیاورید هنگام چینش مبلمان نسبت طلایی را به کار ببرید و از ظاهر چشم‌ نوازی که به وجود می‌آید لذت ببرید.


نسبت طلایی یا نسبت‌ الهی

لوکا پاچیولی کتابی به نام نسبت الهی تالیف کرده و در آن نقاشی‌هایی از لئوناردو داوینچی آورده است. وی در این کتاب از نسبت‌های ریاضی سخن گفته که در هنر فاخر یافت می‌شود. نسبت طلایی به عدد پی یونانی اشاره دارد که برابر با 1.618 است. در هنر، معماری و دکوراسیون نمونه‌های از قرار گرفتن اجسام با نسبت 1 به 1.618 زیاد یافت می‌شود. از این نسبت برای ساخت سازه‌های معماری مشهوری چون هرم بزرگ جیزه در مصر، معبد پارتنون در یونان و استون هنج در انگلستان استفاده شده است. وقتی دو جسم که از طرفین مورد مقایسه قرار می‌گیرند با این نسبت‌ها هم‌خوانی داشته باشند، باید جسم بزرگ‌تر از جسم کوچک‌تر به میزان دو سوم بزرگتر باشد. به‌عنوان مثال اگر نسبت ایده‌آل در ساخت یک مبل رعایت شده باشد، باید طول آن دو سوم بزرگ‌تر از عرض آن باشد. همین قانون برای میز و قفسه‌ی کتاب هم قابل اجرا است.


در طراحی دکوراسیون داخلی هنگام استفاده از رنگ  نسبت الهی را به قانون رنگ 60 - 30 - 10 تعبیر می‌کنند.

قانون رنگ 60 - 30 - 10

در طراحی دکوراسیون داخلی هنگام استفاده از رنگ  نسبت الهی را به قانون رنگ 60 - 30 - 10 تعبیر می‌کنند. 60% اتاق را رنگ طلایی گندمی، 30% قهوه‌ای تیره یا خاکستری و 10% را ارغوانی به‌عنوان مکمل رنگ زرد کار کنید. اگر هنگام ترکیب‌بندی رنگ‌ها در اتاق قانون 60 - 30 - 10 را رعایت کنید و در انتخاب رنگ درست عمل کنید، می‌توانید محیطی چشم نواز به وجود بیاورید.


عدد فرد در طراحی

همین قانون برای تعداد اجسام مورد استفاده در طراحی دکوراسیون، یا هنگام قرار دادن گل‌ها در گلدان نیز قابل اعمال است. استفاده از اعداد فرد بهترین نتیجه را در پی دارد. ستاره‌ی دریایی، یک پنج‌ ضلعی و شکلی که پس از نصف کردن یک سیب می‌بینید، همگی پنج بازو، ضلع یا المان دارند. طرح‌های پنج گوشه توازن مطلوب‌تری را به وجود می‌آورند، به همین دلیل است که سه، پنج یا هفت شاخه گل در یک گلدان ترکیب بهتری از تعداد زوج به وجود می‌آورد.


چینش وسایل و مبلمان

برای این که ظاهری مطلوب به اتاق بدهید، هنگام چیدن وسایل با اندازه‌های مختلف در قفسه یا اتاق، علاوه بر رعایت نسبت‌های دوسوم به یک سوم باید از ترتیب مارپیچی به شکل صدف حلزونی استفاده کنید. این نسبت‌ها و دنباله‌ها به صورت ناخودآگاه نتایج رضایت بخشی را به همراه دارد اما هنگامی که مبلمان، وسایل تزئینی یا رنگ‌ها در یک اتاق وارد معادله نمی‌شود، تضاد بصری ایجاد می‌شود، درست مثل سمفونی ناهماهنگی که باعث آزار و اذیت گوش‌ها می‌شود.


منبع : Ehow