گرانیت یک کاشی مقاوم و انتخابی عالی برای کفپوش است که فضایی را ایجاد می‌کند که افراد حس می‌کنند در حال راه رفتن روی سنگ‌های کوهستان هستند. گرانیت خاصیت‌هایی دارد که باعث می‌شود از آن در محیط‌هایی مثل آشپزخانه و دستشویی هم استفاده شود. البته این نوع کاشی بسیار گران‌قیمت است و باید برای نگهداری و رسیدگی به آن نکاتی را رعایت کرد. 


درزگیری گرانیت

مهم‌ترین قسمت امور نظافتی گرانیت، حفظ یکپارچگی آستر و درزگیری است که از کاشی‌ها محافظت می‌کند. دو نوع درزگیر طبیعی وجود دارد، یک نوع درزگیر که سوراخ‌های میکروسکوپی و طبیعی سنگ را پر می‌کند و یک آستر که مثل روکش روی سنگ عمل می‌کند. هر دو این موارد هنگام نصب کاشی‌های گرانیت باید استفاده شوند و مورد دوم را، می‌توان هر سال تکرار کرد. آستر زدن گرانیت باعث می‌شود درخشندگی آن حفظ شود. این کار مخصوصا برای کفپوش روشن و یک رنگ ضروری است. کفپوش‌های تیره و چند رنگ به مرور زمان و با فرسوده شدن زیباتر هم می‌شوند. بعضی تولید‌کنندگان گرانیت روی آن یک لایه آستر می‌زنند تا دوام و مقاومت آن بیشتر شود. 


نکاتی در خصوص کفپوش گرانیت

  • آب: گرانیت اگر آستر نخورده باشد و درزگیری نشده باشد، سنگی طبیعی است و این یعنی آب را به خود جذب می‌کند. البته گرانیت از دیگر هم خانواده‌های خود آب کمتری جذب می‌کند. با آستر زدن گرانیت دیگر آب تهدیدی برای آن نخواهد بود. با این‌حال خطوط بین کاشی‌ها حتی پس از آستر خوردن نیز ممکن است رطوبت را جذب کنند. اگر آب از درزهای لای کاشی‌ها نفوذ کند، ممکن است به فرسایش و رشد کپک‌های مضر منجر شود. اگر مایعی روی کفپوش گرانیت ریخته می‌شود باید به سرعت پاک شود. هم‌چنین نباید بگذارید آب برای مدت طولانی روی قسمتی از کفپوش جمع‌ شود. البته با تی خیس می‌توانید کفپوش گرانیت را تمیز کنید. 
  • گرد و خاک: با جارو دستی یا جارو برقی گرد و خاک را از روی کفپوش گرانیت پاک کنید. ماندن گرد و خاک روی گرانیت باعث می‌شود آستر آن از بین برود و ترک بخورد. بهتر است از پادری جلوی درها استفاده کنید تا از ورود گرد و خاک به داخل خانه جلوگیری شود. 
  • شکستگی: گرانیت بسیار سخت است و اگر درست نصب شود، از فشار فیزیکی آسیب زیادی نخواهد دید. اما اگر پایه‌های مبلمان سنگین روی آن کشیده شود، ممکن است خط بیافتد. شاید بتوان این خط و خش‌ها را از بین برد، اما عوض کردن کاشی به صرفه‌تر است. 

برای انجام امور نظافتی مربوط به کفپوش گرانیت نباید از شوینده‌های اسیدی استفاده کنید.

نحوه نظافت کفپوش گرانیت

  • شوینده‌های اسیدی: اگر گرانیت با اسید برخورد داشته باشد، یک واکنش شیمیایی رخ می‌دهد و روی آن لکه‌های دائمی ایجاد می‌شود. با این‌که آستر کفپوش از نفوذ مایعات به کاشی جلوگیری می‌کند، باز هم نباید از شوینده‌های اسیدی برای انجام امور نظافتی مربوط به کفپوش گرانیت استفاده کنید. ترکیب سرکه‌ی سفید و آب یک شویند‌ه‌ی شناخته شده و طبیعی است؛ اما اسیدی است و نباید برای نظافت کفپوش گرانیت به کار گرفته شود. 
  • تی خیس: در حالی که تی کشیدن روشی سریع و ساده برای تمیز کردن کفپوش گرانیت است، ممکن است در دراز مدت آب به منافذ گرانیت نفوذ کند و به آن آسیب برساند. بهتر است تی را فقط مرطوب کنید و با استفاده از شوینده‌های مخصوص گرانیت، آن را تمیز کنید. 
  • جوش شیرین: اگر روی کفپوش گرانیت لک افتاد، جوش شیرین و آب را با نسبتی با هم ترکیب کنید که گل مانند شود و آن را روی لکه بریزید و بگذارید یک شب بماند و سپس با آب بشویید. این روش تضمینی نیست اما اگر چند بار تکرار شود موثر خواهد بود. 
  • خطوط ملات: خطوط ملات معمولا نقطه ضعف نصب کاشی هستند و در ظاهر کلی کفپوش تاثیر زیادی دارند. رایج‌ترین مشکلی که برای خطوط ملات پیش می‌آید، تغییر رنگ به‌خاطر نفوذ رطوبت و رشد کپک است. آستر زدن کفپوش می‌تواند از بروز این مشکل پیشگیری کند. 


منبع : About