نظافت کفپوش می‌تواند یکی از مشکل‌ترین قسمت‌های نظافت منزل باشد. این به این دلیل است که کفپوش در معرض هر نوع آلودگی قرار دارد همه چیز ممکن است روی آن بریزد و کفپوش را کثیف کند. از طرف دیگر، آشپزخانه جایی است که غذا در آن آماده می‌شود و این یعنی، تمیز نگه داشتن کفپوش آن در اولویت قرار دارد. نوع کفپوش آشپزخانه در شیوه‌ی نظافت تاثیر مستقیم دارد و برای هر نوع کفپوش، می‌توان از چند روش نظافت استفاده کرد. هم‌چنین روش‌هایی برای نگهداری از کفپوش آشپزخانه وجود دارد که عمر آن را بیشتر می‌کند. 


روش‌هایی برای افزایش دوام کفپوش

  • استفاده از پادری: استفاده از پادری روشی ساده برای جلوگیری از آسیب دیدن کفپوش و کثیف شدن آن است و نظافت منزل را تا حد زیادی آسان‌تر می‌کند. از پادری و فرش می‌توانید در قسمت‌های پر رفت و آمد منزل و جلوی درها استفاده کنید. 
  • استفاده از پرده: خیلی از کفپوش‌ها در معرض نور خورشید رنگ خود را از دست می‌دهند و بهترین روش برای جلوگیری از این اتفاق، استفاده از پرده است. می‌توانید از پرده‌های نازک استفاده کنید تا مقداری نور وارد آشپزخانه شود. 
  • استفاده از ترمز پایه‌ی مبل: یکی از دلایل آسیب دیدن کفپوش، خط‌های ناشی از حرکت دادن مبلمان روی آن است. از طرفی مبلمان سنگین هم‌ باعث شود کفپوش فرو رود. با استفاده از ترمز پایه‌ی مبل، می‌توانید فشاری که از پایه‌های آن به کفپوش وارد می‌شود را کاهش دهید و از خط افتادن آن جلوگیری کنید. 
  • پنجه‌ی حیوانات خانگی: پنجه‌های گربه و سگ می‌توانند روی کفپوش خط بیاندازند و ظاهر آن را فرسوده کنند. با اصلاح کردن ناخن‌های حیوانات خانگی، از آسیب رسیدن به کفپوش جلوگیری کنید.
  • کفش: فشاری که از پاشنه‌ی کفش یک فرد با وزنی متعادل به کفپوش وارد می‌شود، با فشار یک پای فیل برابر است. بهتر است قانونی وضع کند که هیچ‌کس نتواند با کفش روی کفپوش پا بگذارد. 
  • نظافت مرتب: هر‌ چه لکه‌ها بیشتر روی کفپوش بمانند، پاک کردن آن‌ها مشکل‌تر می‌شود و آسیب بیشتری به کفپوش وارد می‌کنند. فراموش کردن نظافت کفپوش آشپزخانه بسیار آسان است در حالی که، در آشپزخانه غذا آماده می‌شود و نظافت آن مهم‌ترین بخش نظافت منزل است. اگر بگذارید کثیفی روی کفپوش آشپزخانه جمع شود، باید برای نظافت آن بیشتر تلاش کنید و کثیفی آن ممکن است به حادثه منجر شود. 

کاشی سرامیک یکی از بادوام‌ترین انواع کفپوش آشپزخانه و نظافت آن بسیار ساده است.

نظافت انواع کفپوش آشپزخانه

  • سرامیک: کاشی سرامیک یکی از بادوام‌ترین انواع کفپوش آشپزخانه و نظافت آن بسیار ساده است. اگر سرامیک لعاب داشته باشد، سطحی محکم دارد که در برابر آسیب‌دیدگی مقاوم است. نظافت کفپوش سرامیک را می‌توان با تی یا جاروبرقی انجام داد. استفاده از کمی سرکه یا مایع ظرفشویی هنگام تی زدن، می‌تواند کفپوش را تمیزتر کند. 
  • پروسلین: این نوع سرامیک در دمای بالا و برای مدت طولانی پخته می‌شود و دوام زیادی دارد؛ به همین دلیل می‌توان از آن در هر نوع آشپزخانه‌ای استفاده کرد. 
  • چوب سخت: کفپوش چوب سخت در برابر عوامل طبیعی مقاومت ندارد و استفاده از آن به‌عنوان کفپوش آشپزخانه مشکل‌ساز می‌شود. رطوبت به کفپوش چوب سخت نفوذ می‌کند و باعث می‌شود باد کند، لک شود یا زیر آن کپک بزند. روش‌های نظافت کفپوش چوب سخت محدود هستند و اگر خیس شوند آسیب می‌بینند. در کل فقط می‌توانید کفپوش چوب سخت را جارو بزنید یا جاروبرقی بکشید و سپس، از محصولات مخصوص نظافت چوب برای ضد‌عفونی کردن آن استفاده کنید. 
  • سنگ طبیعی: این نوع کفپوش هم مقابل هر نوع آسیب‌دیدگی فیزیکی مقاوم است، البته ممکن است از جذب رطوبت آسیب ببیند و رنگش تغییر کند و فرسوده شود. به همین دلیل پس از نصب روی آن یک ماده‌ی شیمیایی زده می‌شود که منافذ آن را می‌بندد. 
  • وینیل: وینیل که به‌عنوان کفپوش آشپزخانه زیاد استفاده می‌شود، باریک، نرم و البته در برابر آسیب‌دیدگی فیزیکی، لکه و نفوذ مایعات مقاوم است. وینیل را می‌توان تی کشید و بیشتر مواد شوینده به آن آسیب نمی‌رسانند. البته برای حمایت از محیط زیست، بهتر است از جوش شیرین و سرکه سفید برای نظافت آن استفاده کنید. 
  • لینولئوم: این نوع کفپوش در برابر اکثر خطرات موجود در آشپزخانه مقاوم است، البته مقاومت آن در برابر رطوب نسبت به وینیل کمتر است. این یعنی نمی‌توانید آن را تی بکشید و باید برای نظافت آن از جارو یا جاروبرقی استفاده کنید. البته مواد شوینده‌ی خاصی برای نظافت لینولئوم وجود دارند که می‌توانید به مقدار کم، از آن‌ها استفاده کنید.


منبع : About