بهترین انتخاب برای کفپوش آشپزخانه
عوامل زیادی در انتخاب کفپوش آشپزخانه نقش دارند: چقدر آشپزی می کنید؟ آشپزخانه تان اپن است یا نه؟ دوام کدام نوع کفپوش بیشتر است؟
ما چهار نوع کفپوش مناسب برای استفاده در آشپزخانه را انتخاب کردهایم و دلایل انتخاب خود را نیز شرح داده ایم.
پارکت وقتی ایده آل است که:
کفپوش لاستیکی وقتی ایده آل است که:
همچنین اگر خودتان یا کسی در خانواده زیاد ظرف از دست تان می افتد کفپوش لاستیکی باعث می شود ظرف های کمتری شکسته شود. تمیز کردن آن هم بسیار ساده است. هم ضد آب است و هم لک نمی شود.
البته با توجه به اندازه و شکل آشپزخانه ممکن است درزهایی به وجود بیایند. عرض استاندارد برای این نوع کفپوش 3.5 متر است. اگر آشپزخانهی شما عریض تر است حتما درز خواهید داشت که باعث می شود رطوبت به لایه ی زیرین کفپوش راه یابد و کثیفی آنجا جمع شود.
اما از طرف دیگر کفپوش لاستیکی به جز جارو و تی زدن هیچ نگهداری دیگری نیاز ندارد. اگر نرم بودن کفپوش لاستیکی را بیش از ویژگی های دیگرش دوست دارید، کفپوش های لاستیکی نرم تری هم در بازار وجود دارند که یک لایه ابر اضافی دارند.
نرم بودن به نظر خوب است، اما نرم بودن زیادی گرفتن درزها را مشکل می کند. ممکن است درزها باز شوند و رطوبت و کثیفی به لایه ی زیرین کفپوش وارد شود.
کفپوش های لاستیکی رنگها و طرحهای متنوعی دارند. کفپوش های ضخیمتر سطح بافتداری نیز دارند و بعضی از آنها کاملا شبیه سرامیک و یا سنگهای واقعی هستند. کفپوش های بافتدار انتخاب بسیار خوبی هستند چون این نوع کفپوش وقتی خیس می شود می تواند بسیار لغزنده باشد.
کفپوش چوب پنبهای وقتی ایده آل است که:
اما بر خلاف دیگر کفپوشها چوب پنبه هر 3 تا4 سال یک بار باید روکش شود تا خراشهایش پوشانده شوند و رطوبت از بین درزها وارد نشود. موم طبیعی و پلی اورتان روکشهای خوبی برای چوب پنبه هستند. می توانید از پلی اورتان که پایه ی آب دارد استفاده کنید تا مواد سمی در ساخت آن به کار نرفته نباشد.
ما چهار نوع کفپوش مناسب برای استفاده در آشپزخانه را انتخاب کردهایم و دلایل انتخاب خود را نیز شرح داده ایم.
پارکت وقتی ایده آل است که:
- نمی خواهید پس از مدتی آشپزخانه تان قدیمی به نظر برسد
- آشپزخانه ی منزلتان اپن است
- به دنبال دوام هستید
- بسیار مقاوم و برای دهها سال قابل استفاده است.
- نگهداری از آن آسان است.
- اگر نوع پیشساخته اش را انتخاب کنید در مقابل رطوبت نیز مقاوم است.
کفپوش لاستیکی وقتی ایده آل است که:
- زیاد آشپزی می کنید
- می خواهید تمیز کردن کفپوش بسیار ساده باشد
- بودجه ی زیادی ندارید
همچنین اگر خودتان یا کسی در خانواده زیاد ظرف از دست تان می افتد کفپوش لاستیکی باعث می شود ظرف های کمتری شکسته شود. تمیز کردن آن هم بسیار ساده است. هم ضد آب است و هم لک نمی شود.
البته با توجه به اندازه و شکل آشپزخانه ممکن است درزهایی به وجود بیایند. عرض استاندارد برای این نوع کفپوش 3.5 متر است. اگر آشپزخانهی شما عریض تر است حتما درز خواهید داشت که باعث می شود رطوبت به لایه ی زیرین کفپوش راه یابد و کثیفی آنجا جمع شود.
اما از طرف دیگر کفپوش لاستیکی به جز جارو و تی زدن هیچ نگهداری دیگری نیاز ندارد. اگر نرم بودن کفپوش لاستیکی را بیش از ویژگی های دیگرش دوست دارید، کفپوش های لاستیکی نرم تری هم در بازار وجود دارند که یک لایه ابر اضافی دارند.
نرم بودن به نظر خوب است، اما نرم بودن زیادی گرفتن درزها را مشکل می کند. ممکن است درزها باز شوند و رطوبت و کثیفی به لایه ی زیرین کفپوش وارد شود.
کفپوش های لاستیکی رنگها و طرحهای متنوعی دارند. کفپوش های ضخیمتر سطح بافتداری نیز دارند و بعضی از آنها کاملا شبیه سرامیک و یا سنگهای واقعی هستند. کفپوش های بافتدار انتخاب بسیار خوبی هستند چون این نوع کفپوش وقتی خیس می شود می تواند بسیار لغزنده باشد.
کاشی پرسلانی وقتی ایده آل است که:
- کفپوشی سخت می خواهید
- ظاهر سنگ را می پسندید
- نمی خواهید زیاد برای نظافت و نگهداری از کفپوش وقت صرف کنید
کاشیهای پرسلانی که نوعی کاشی سرامیک هستند قهرمان مقاومت محسوب می شوند. چون حرارت زیادی می بینند بسیار سخت و مقاوم هستند، لک نمی شوند و در مقابل رطوبت نیز مقاومت نشان می دهند.
این کاشی ها آنقدر سخت هستند که در هر نوع آب و هوا و در فضای باز نیز مورد استفاده قرار می گیرند. کاشی پرسلانی نیز مثل سرامیک انواع لعاب دار و بدون لعاب دارد و رنگ های شان بیشتر توناژ خاکی دارند.
کاشیهای لعاب دار روکشی شیشهای مانند دارند که می تواند هر رنگی داشته باشد. به این ترتیب می توانید با هزینه ای کمتر ظاهر سنگ واقعی را به آشپزخانه ی خود بدهید.
کفپوش چوب پنبهای وقتی ایده آل است که:
- می خواهید انتخابی سازگار با محیط زیست داشته باشید
- می خواهید کفپوش از چوب یا کاشی نرمتر باشد
- کفپوشی می خواهید که لغزنده نباشد
اما بر خلاف دیگر کفپوشها چوب پنبه هر 3 تا4 سال یک بار باید روکش شود تا خراشهایش پوشانده شوند و رطوبت از بین درزها وارد نشود. موم طبیعی و پلی اورتان روکشهای خوبی برای چوب پنبه هستند. می توانید از پلی اورتان که پایه ی آب دارد استفاده کنید تا مواد سمی در ساخت آن به کار نرفته نباشد.
منبع : Houselogic