حقایقی در مورد لیزر موهای زائد که باید بدانید
لیزر موهای زائد روشی سه مرحلهای است که شامل تمیز ، اصلاح، و اسکن منطقهی تحت درمان است. در اسکن پوست، انرژی لیزر از سطح پوست عبور کرده و توسط رنگدانههای موجود در فولیکول مو جذب میشود.
- تعداد جلسات لیزر موهای زائد بسته به منطقه مورد نظر، تراکم مو و چرخهی رشد موی تفاوت دارد. به طور کلی هر فرد به 6 تا 8 جلسه نیاز دارد که طی هر جلسه 20 درصد از فولیکولها بطور دائم از بین خواهند رفت.
- موفقیت درمان با لیزر به دو عامل بستگی دارد: رنگ مو و نوع پوست. نتایج در هر فرد متفاوت است ولی لیزر موهای زائد به طور متوسط تراکم مو را 40 تا 80 درصد کاهش خواهد داد.
- همیشه احتمال رشد مجدد مو وجود دارد، اما افزایش تعداد جلسات لیزر موهای زائد رشد مجدد آنها را به شدت با تاخیر خواهد انداخت. لیزر موهای زائد تنها روی فولیکولهای فعال و در حال رشد موثر است، در نتیجه بین جلسات درمانی زمانی چند هفتهای در نظرگرفته میشود تا موها دوباره رشد کنند.
- معمولا توصیه میشود که بسته به منطقهی تحت درمان و چرخه رشد موی فرد، بین جلسات درمان سه تا هشت هفته فاصله باشد. دستها و پاها نسبت به صورت و گردن به تعداد جلسات کمتری نیاز دارند.
- پس از یک جلسه موزدایی توسط لیزر، فولیکولها برای رشد مجدد مو به دو تا سه هفته زمان نیاز دارند.
انواع لیزر مورد استفاده در مو زدایی
- لیزر یاقوتی یا Ruby: این نوع لیزر موهای زائد برای پوستهای روشن بسیار موثر است و لیزر چندان رایجی نیست.
- لیزر YAG: این مدل یکی از رایجترین انواع لیزر است و برای افراد با پوست تیرهتر مورد استفاده میگیرد.
- IPL: پرکاربردترین نوع لیزری است که در از بین بردن موهای زائد کاربرد دارد و روی افرادی با پوست روشن موثرتر است.
مزایای استفاده از لیزر
- بزرگترین مزیت استفاده از لیزر، خلاص شدن از دست موهای زائد است. لیزر موهای زائد در یک کلینیک تخصصی از هر روش موزدایی دیگری در کاهش رشد موهای زائد موثرتر است. اشعهی لیزر فولیکول مو را سوزانده و کاملا از بین میبرد. اگرچه هنوز هم اپیلاسیون محبوبترین روش موزدایی است، لیزر موهای زائد بهعنوان روشی ماندگارتر و درمواردی دائمی، روز به روز بر محبوبیتش افزوده میشود.
- لیزر کردن مو نسبت به سایر روشهایی موزدایی موثرتر است. اکثر افرادی که از این روش استفاده کردهاند نتایج خوبی گرفتند و در برخی موارد از بین رفتن دائم موها حاصل شده است.
- کاندلا و پالومار، دستگاههای مورد استفاده در لیزردرمانی، قابل دسترسی توسط همه گروه های سنی هستند.
- با لیزر موهای زائد قادر به موزدایی تمام نقاط بدنتان هستید.
- این روش به نسبت اپیلاسیون، بند انداختن و الکترولیز درد بسیار کمتری دارد. البته ممکن است در حین لیزر موهای زائد احساس سوزن سوزن شدن داشته باشید که با استفاده از کرمهای موضعی بیحس کنند این مشکل مرتفع خواهد شد. لیزر در هر پالس، حسی مشابه کشیده شدن سریع نواری لاستیکی برروی پوست به شما میدهد.
- لیزر موهای زائد روشی کاملا سریع است. طول جلسه درمان به وسعت محل تحت درمان بستگی دارد. هر پالس لیزر منطقهای حدود 9 در 9 میلیمتر را پوشش میدهد.
- مویی که پس از لیزر موهای زائد دوباره شد میکند به نسبت قبل بسیار نازکتر شده است.
- لیزر موهای زائد معمولا عارضه جانبی ندارد و اگر عوارضی به وجود بیاید ماندگار نخواهند بود. اگر هرگونه درد یا تورم یا قرمزی ایجاد شد خود بخود از بین خواهد رفت. یک متخصص و کلینیک خوب بروز عوارض جانبی را به حداقل میزان ممکن میرساند.
- با لیزرهای دیودی نیمرسانا موزدایی سریع، با دقت و مهمتر از همه ایمن و بدون درد خواهد بود. در مقایسه با دیگر روشهای لیزر موهای زاسد، لیزرهای دیود، روشی بدون هرگونه خونریزی است درنتیجه احتمال عفونت باکتریایی به حداقل ممکن میرسد.
- لیزر موهای زائد باعث نرمی پوست و زیباتر شدن شخص میشود.
معایب استفاده از لیزر
- مسلما بزرگترین ایراد استفاده از لیزر موهای زائد در موزدایی، هزینهی بالای این نوع درمان است. برای حصول بهترین نتیجه به شش جلسه درمان نیاز است در غیر این صورت نتیجهی قابل قبولی حاصل نمیشود. معمولا یک جلسه لیزر موهای زائد بسته به محدودهی لیزر روی بدن، نوع دستگاه و مکان کلینیک بین چند هزار تومان تا بیش از یک میلیون تومان خواهد برد.
- لیزر موهای زائد تنها بر موهای درحال رشد تاثیر گذار است و باعث از بین رفتن دائم فولیکولهای فعالی میشود که موی آنها در حال رشد است. پس گرچه لیزر میتواند فولیکول مو را از بین ببرد، اما از رویش موهای درحال رشد جلوگیری نمی کند. پس لیزر موهای زائد باعث از بین رفتن دائم موهای زائد نمیشود و درواقع تراکم آنها را به صورت قابل قبولی کاهش میدهد. در برخی موارد، لیزر تنها در مناطقی که دارای موهای نازک هستند موثر است.
- از دیگر کاستیهای لیزر موهای زائد این است که تنها بر روی افرادی با شرایط خاص به صورت کامل و دائم باعث از بین رفتن موهای زائد میشود و بر موهای قرمز، زرد یا خاکستری تاثیر ندارد. افرادی که دارای پوستی تیره هستند کل پوستشان دارای ملانین است و درنتیجه نهتنها لیزر بر این افراد موثر نخواهد بود، بلکه باعث آسیب پوستی نیز خواهد شد. البته افرادی که پوست بسیار روشنی دارند ممکن است بصورت صد در صد نتیجهی مطلوب نگیرند، حتی در مواردی ممکن است لیزر اصلا بر روی موهای زائدشان تاثیری نگذارد.
منبع : Stylecraze