آیا لیزر خانگی در از بین بردن موهای زائد موثر است؟ آیا دستگاه‌های لیزر موهای زائد خانگی امن هستند؟ آیا لیزر موهای زائد با درد همراه است؟دستگاه‌های لیزر خانگی برای چه نوع پوست‌هایی مناسب است؟ تفاوت دستگاه لیزر موهای زائد خانگی و دستگاه لیزر IPL چیست؟ هرچند وقت یک‌بار باید لیزر کرد؟ عوارض جانبیلیزر موهای زائد چیست؟ آیا کار کردن با  این دستگاه‌های خانگی مشکل است؟ طول مدت درمان لیزر موهای زائد چقدر است؟ آیا لیزر موهای زائد روی همه انواع مو اثر می‌کند؟ آیا می‌توان در فاصله رمانی بین جلسات لیزر، موها را با ژیلت یا مو‌بر اصلاح کرد؟ چقدر طول می‌کشد تا تاثیرات لیزر موهای زائد مشهود شود؟ آیا هم آقایان و هم خانم‌ها می‌توانند از این دستگاه لیزر استفاده کنند؟ آیا درصورت برنزه کردن می‌توان از لیزر خانگی استفاده کرد؟ آیا دستگاه لیزر موهای زائد خانگی را می‌توان برای ناحیه پشت لب استفاده کرد؟ 

آیا دستگاه لیزر خانگی تاثیر دارد

براساس تحقیقات علمی بسیار زیادی که در این‌زمینه صورت گرفته‌ است، باید گفت تاثیر این دستگاه‌ها محدود است.  بعضی از نکات مهم درباره تاثیر لیزر خانگی در از بین بردن موهای زائد عبارتند از:
  • این دستگاه‌ها برای همه افراد موثر نیست. درواقع لیزر موهای زائد، صرف‌ نظر از این‌که توسط یک متخصص انجام شود یا خیر، برای همه موثر نیست. اما برای بعضی از افراد با مشخصات خاص کاملا موثر و مفید است. 
  • نتایج به‌ دست آمده در مقایسه با  لیزرهای تخصصی موثر و چشم‌گیر نیست. این بدین معنی است که کاهش موهای زائد کم‌تر و ماندگاری کوتاه‌ مدت است.
  • برای برخی افراد تاثیر این دستگاه‌ها بسیار عالی است. دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند متوجه شوند که چرا لیزرهای خانگی برای بعضی موثر است و برای بعضی دیگر اصلا تاثیری ندارد. بعضی از مطالعات نشان داده که در برخی موارد بعد از 12 ماه پس از اتمام درمان، موهای زائد کاملا از بین رفته است.
  • مطالعات نشان می‌دهند که در صورت استفاده‌ی مداوم از این دستگاه نتیجه‌های بهتری به‌ دست می‌آید. معمولا در اکثر این مطالعات، افراد هر دو هفته یک‌بار از لیزر استفاده می‌کردند. در طول این مدت کاهش موهای زائد به 70% رسید و معمولا بیش‌ از یک ماه پس‌ از آخرین لیزر، دوباره موها شروع به رشد خواهند کرد. 

دستگاه‌های لیزر موهای زائد خانگی دارای سنسور پوست هستند که قابلیت تشخیص و شناسایی رنگ پوست را دارند.

آیا استفاده از دستگاه‌های لیزر خانگی بی‌خطر است

برای اطمینان از امنیت، توصیه ما این‌ است که تنها دستگاهایی را خریداری کنید که که دارای تاییدیه وزارت بهداشت باشند. این دستگاه‌های لیزر موهای زائد باید قابلیت‌های زیر را داشته باشند:
  • سنسور پوست:  این دستگاه‌ها دارای سنسور پوست هستند که قابلیت تشخیص و شناسایی رنگ پوست را دارند. اگر رنگ پوست خیلی تیره باشد، به‌دلایل امنیتی و برای مراقبت از پوست قفل دستگاه باز نخواهد شد.
  • شناسایی سطح سخت: این دستگاه‌ها نور لیزر را ساطع نمی‌کنند مگر این‌که بر روی سطح سخت فشرده شوند و همین ویژگی از آسیب رساندن به چشم جلوگیری می‌کند.

آیا لیزر موهای زائد درد دارد

درطول لیزر موهای زائد مسلما کمی احساس ناخوشایندی وجود دارد، اما در مطالعات اخیر تمامی افراد این درد و احساس ناخوشایند را قابل تحمل توصیف کرده‌اند.
برخی افراد کمی احساس سوختگی می‌کنند و یا این‌که احساس برخورد یک نوار پلاستیکی با پوست را دارند.
دستگاه‌های لیزر خانگی معمولا با fluence (سطح نیرو) کم‌تر از 20 J/cm کار می‌کنند و این درحالی‌است که دستگاه‌های لیزر موهای زائد تخصصی با نیروی خیلی بیشتری کار می‌کنند. یکی از مطالعات اخیر نشان داده‌است که هرچقدر fluence پایین‌تر باشد، احساس ناراحتی کمتری ایجاد می‌شود. به همین دلیل است که لیزر موهای زائد توسط دستگاه‌های خانگی، نسبت به دستگاه‌های تخصصی درد و ناراحتی کمتری دارد.

لیزر موهای زائد برای چه نوع پوست‌هایی مناسب است

دستگاه‌های لیزر موهای زائد خانگی فقط برای پوست‌های نوع I تا IV مقیاس فیتزپاتریک مناسب است. افرادی که پوست تیره‌تر از IV دارند باید یا با دستگاه‌های لیزر موهای زائد تخصصی Nd:YAG یا الکترولیز استفاده کنند.

مقیاس فیتزپاتریک برای طبقه‌بندی انواع پوست در لیزر موهای زائد به‌کار می‌رود.

مقیاس فیتزپاتریک

مقیاس فیتزپاتریک برای طبقه‌بندی انواع پوست به‌کار می‌رود. برای تشخیص شماره فیتزپاتریک و نوع پوست خود می‌توانید از جدول زیر کمک بگیرید: 
رنگ پوسترنگ مورنگ چشم
سفید و بسیار رنگ پریدهبلوندآبی، طوسی، سبزهمیشه می‌سوزند و هیچ‌وقت برنزه نمی‌شوند
سفید رنگ‌پریده با کمی سایه بژ فندقی یا بلوند تیرهآبیهمیشه می‌سوزند، گاهی برنزه می‌شوند
بژ تا قهوه‌ای کم‌رنگ - زیتونیقهوه‌ای تیرهقهوه‌ای تیرهگاهی می‌سوزند، همیشه برنزه می‌شوند
قهوه‌ای روشن تا متوسطمشکیمشکیبه‌ندرت می‌سوزند، همیشه برنزه می‌شوند
قهوه‌ای متوسط تا تیرهمشکیمشکی مایل به قهوه‌ایبه‌ندرت می‌سوزند، بیشتر از حد نرمال برنزه می‌شوند
قهوه‌ای تیره تا مشکیمشکیمشکیهیچ‌وقت نمی‌سوزند

تفاوت میان لیزر خانگی و دستگاه لیزر IPL خانگی چیست

از لحاظ امنیت و میزان تاثیر تابه‌حال مطالعه صورت نگرفته که نشان دهد یکی از این دستگاه‌ها در از بین بردن موهای زائد نسبت به دیگری بهتر عمل می‌کند.
اما با این‌ وجود در زمینه تکنولوژی به‌کار گرفته شده در این دستگاه‌ها و چگونگی عملکرد آن‌ها تفاوت‌هایی وجود دارد. دستگاه‌های لیزر موهای زائد خانگی از یک لیزر دیودی استفاده می‌کنند که در طول موج خاصی کار می‌کند و این درحالی‌ست که  دستگاه‌های IPL از پالس‌های نوری با طول موج‌های متفاوت بهره می‌برند (درست مثل شات‌گان). 

استفاده از دستگاه لیزر موهای زائد خانگی بهتر است 4 -3 جلسه‌ی اول در فاصله‌ی دو هفته باشد.

هرچند وقت یک‌بار باید این کار را انجام دهیم

سازندگان اغلب درباره‌ی تناوب استفاده از دستگاه‌ها دستورالعل‌هایی را ارائه می‌دهند. در اغلب موارد، این درمان باید به‌صورت هفتگی انجام شود.
بهتر است 4 -3 جلسه‌ی اول در فاصله‌ی دو هفته باشد و سه جلسه‌ی بعدی باید تقریبا در طی 4 هفته انجام شود و پس از آن نیز برای رسیدن به نتیجه‌ی طولانی‌مدت، باید در مواقع لزوم از دستگاه استفاده کنید.

عوارض جانبی احتمالی چیست

عوارض جانبی لیزر موهای زائد که کمتر شایع هستند می‌توان به هایپرپیمنتاسیون (لکه تیره پوست)، پوسته پوسته شدن، هایپوپیگمنتاسیون (روشن شدن پوست) و تاول زدن اشاره کرد.
باید توجه داشت که تمامی عوارض جانبی ذکر شده موقتی بوند و  همگی در طول 12 هفته پس از لیزر موهای زائد نهایی ازبین رفته‌اند.
دراین‌جا می‌توانید با لیست کاملی از تمامی عوارض جانبی دستگاه لیزر موهای زائد خانگی آشنا شوید:

عوارض جانبیاحتمال وقوع
احساس ناخوشایند خفیف پوستکمی
قرمزی پوستکمی
افزایش حساسیت پوستکمی
زخم‌ها و سوختگی‌های پوستبه‌ندرت
خراشبه‌ندرت
تغییرات رنگ‌دانه‌هابه‌ندرت
قرمزی بیش‌از حد و تورمبه‌ندرت
التهاب و عفونتاصلا
کبودیاصلا

عوارض جانبی این دستگاه‌های لیزر موهای زائد درمقایسه با دستگاه‌های لیزر موهای زائد تخصصی کمتر است و دلیل آن نیز می‌توان در پایین بودن میزان قدرت آن‌ها جستجو کرد.

استفاده از دستگاه‌های لیزر موهای زائد خانگی بسیار آسان است و نیاز به هیچ آموزشی ندارد.

آیا استفاده از دستگاه‌های لیزر خانگی مشکل است

خیر، استفاده از این دستگاه‌های لیزر موهای زائد بسیار آسان است و نیاز به هیچ آموزشی ندارد. به همراه هر دستگاه دستورالعمل چگونگی استفاده از آن نیز وجود دارد.
 

درمان چقدر طول می‌کشد

پاسخ دادن به این پرسش مشکل است اما می‌توان گفت که تا حد زیادی به مساحت و اندازه‌ی ناحیه لیزر شده و دستگاه لیزر موهای زائد بستگی دارد.
برخی دستگاه‌های لیزر موهای زائد  مخصوص قسمت‌های کوچک طراحی شده‌اند. اندازه‌ی سر آن‌ها کوچک است و همین امر دقت در استفاده را بالا می‌برد و کاربران به‌راحتی می‌توانند از آن برای قسمت‌های خاص استفاده کنند.
دیگر دستگاه‌های لیزر موهای زائد دارای یک سر بزرگ برای لیزر تمام بدن هستند. طول درمان با توجه به قسمت‌های مختلف بدن متفاوت است. لیزر موهای زائد دو پای کامل تقریبا 30 دقیقه طول می‌کشد یا مثلا دو زیر بغل کمتر از 10 دقیقه زمان می‌برد. چون دستگاه‌ها با جریان و نیروی برق عادی کار می‌کند می‌توان تا هروقت که می‌خواهید آن را روشن گذاشته و از آن استفاده کنید تا تمامی ناحیه مورد نظرتان لیزر شود.

آیا لیزر خانگی موهای زائد روی تمامی انواع مو موثر است

لیزر موهای زائد (چه با لیزر تخصصی و چه در خانه انجام شود) تنها برای موهای دارای ملانین موثر است. موهای سفید، خاکستری و بلوند که فاقد ملانین کافی هستند برای لیزر مناسب نیستند. اگر موهای شما روشن است و ملانین کمی دارد، لیزر موهای زائد به‌تنهایی برای شما موثر نخواهد بود و بهتر است به گزینه الکترولیز نیز فکر کنید.

می‌توانید در فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد، موهای زائد را اصلاح کنید.

آیا بین جلسات لیزر می‌توان موها را اصلاح کرد

بله می‌توانید در فاصله بین جلسات لیزر، موهای زائد را اصلاح کنید البته پیشنهاد ما این‌است که از اپیلاسیون استفاده نکنید.
زیرا اپیلاسیون موها را از ریشه می‌کند بنابراین انرژی نور لیزر توسط فولیکول‌های مو جذب نمی‌شود. اما با اصلاح کردن ریشه مو از بین نمی‌رود و تنها موی روی سطح پوست از بین می‌رود. بنابراین بین جلسات لیزر موهای زائد می‌توان از این روش استفاده کرد و در نتایج لیزر موهای زائد نیز خللی ایجاد نمی‌شود.

آیا آقایان نیز می‌توانن همانند خانم‌ها از دستگاه‌های لیزر خانگی استفاده کنند

بله، در بعضی از قسمت‌های بدن مرد، مانند موهای سینه، موها ارتجاعی هستند و نیاز به جلسات بیشتری است. اما از نظر امنیت و میزان تاثیر این دستگاه هم برای خانم‌ها و هم آقایان قابل استفاده است.

اگر برنزه کرده باشم می‌توانم از لیزردرمانی استفاده کنم

اگر به‌تازگی درمعرض نور خورشی بوده‌اید و برنزه شده‌اید نباید لیزر کنید.
هم‌چنین باید توجه داشت که 24 -48 ساعت بعد از هر جلسه‌ی لیزر موهای زائد، ناحیه لیزر شده به هیچ‌وجه نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد.
 

آیا می‌توان قسمت پشت لب را با دستگاه لیز موهای زائد خانگی لیزر کرد

بله اما باید بسیار مراقب باشید که لب‌ها در معرض نور لیزر قرار نگیرند.
لب‌ها دارای مقدار زیادی ملانین هستند و اگر در طول درمان آن‌ها نپوشانید، ممکن است دراثر نور لیزر بسوزند. توصیه ما این‌ است که در طول لیزر موهای زائد درمانی لب‌ها را با یک نوار جراحی (چسب کاغذی) بپوشانید تا نور لیزر با آن برخورد نکند.

منبع : Hairfreelife