چه زمانی لازم است خانمها به متخصص غدد مراجعه کنند
مسلما خانمها در صورت داشتن مشکلات مربوط به غدد یا ترشح هورمونها به متخصص غدد مراجعه میکنند اما در بسیاری از مواقع بین مشکلات غدد و مسائل جسمی دیگر همپوشانیهای زیادی وجود دارد.
بنابراین اگر خانمی دچار مشکلات قاعدگی است، این اغلب نشان از وجود مسائل هورمونی در او دارد. ممکن است غدهی هیپوفیز او مشکل داشته باشد یا به درستی کار نکند بنابراین بدن او هورمونهایی را که تخمدان را به تولید استرادیول تحریک میکنند ترشح نمیکند.
مشکل این خانم میتواند بیماری به نام «سندروم تخمدان پلی کیستیک» باشد که در آن تستسترون در بدن او بیش از اندازه تولید شده یا تخمدانهای او فعالیت زیادی دارند و این باعث میشود که قاعدگی او عقب بیوفتد. برای درمان هر یک از این دو مشکل میتوان به متخصص زنان و زایمان یا متخصص غدد مراجعه کرد.
اگر با یک متخصص زنان و زایمان آشنایی دارید که سالها به او مراجعه کرده و مورد اعتماد شما است، معقول این است که با همان متخصص زنان و زایمان شروع کنید.
اگر با یک متخصص زنان و زایمان قابل آشنا نباشید یا اینکه متخصص زنان و زایمان بخواهد قرص ضد بارداری برای شما تجویز کند و هیچ آزمایشی تجویز نکند، در این صورت بهتر است به یک متخصص غدد مراجعه کند.
متخصص غدد و متخصص زنان و زایمان هر یک رویکرد متفاوتی به درمان بیماریها دارند. شاید متخصص غدد بیشتر سعی کند تا به ریشهی مسئله پی ببرد.
در مورد سندروم تخمدان پلی کیستیک متخصص زنان و زایمان اغلب تخمدانهای بیمار را سونوگرافی میکند. متخصص غدد این کار را انجام نمیدهد و بهجای آن آزمایش خون میگیرد. این تفاوت در رویکرد شاید به خاطر آموزشهای متفاوتی باشد که این دو متخصص دیدهاند و نمیتوان گفت کدام رویکرد بهتر است.
متخصص غدد اغلب سندروم تخمدان پلی کیستیک را با داروهایی که به بهبود کیفیت انسولین کمک میکنند درمان میکند چون سندروم تخمدان پلی کیستیک اغلب با مقاومت در برابر انسولین در ارتباط است.
بنابراین متخصص غدد ممکن است متفورمین تجویز کند. متخصص زنان و زایمان ممکن است قرص ضد بارداری تجویز کند. این دو روش با این که متفاوتاند اما هر دو معقول هستند.
متخصص غدد معمولا بیمارانی را که دارای مشکلات تیروئید، غدهی هیپوفیز، غدد فوق کلیوی و تخمدان هستند و همینطور بیماران دیابتی را ویزیت میکند. پس اگر فکر میکنید یکی از این مشکلات را دارید بد نیست به یک متخصص غدد مراجعه کنید.
بنابراین متخصص غدد کارهای زیادی میتواند انجام دهد. برخی از آنها در یک زمینه تخصص دارند. برخی از متخصصین غدد نیز به خاطر علاقهی شخصی خود و یا به خاطر زمینهی کاری خود ممکن است بیشتر بیماران دیابتی را ویزیت کنند.
متخصصین غدد ممکن است در درمان دیابت بسیار خوب عمل کنند اما در مورد مشکلات مربوط به غدهی هیپوفیز یا غدد فوق کلیوی اگر تجربهی کافی در مورد مشکلات این غدد نداشته باشند، ممکن است کارشان آن قدرها هم بهتر از یک متخصص داخلی نباشد.
متخصصین دیگر غدد حالت عمومی داشته و در مورد مشکلات مربوط به غدد فوق کلیوی، تیروئید و خستگی مفرط و همین طور مشکلات تخمدانها بسیار خوب عمل میکنند.
برخی از پزشکان خود را متخصص تیروئید میدانند. اگر مشکل تیروئید دارید ممکن است بهتر باشد به یک متخصص تیروئید مراجعه کنید اما نیازی به این کار نیست چون یک متخصص غدد عمومی هم میتواند بیماریهای مربوط به تیروئید را درمان کند. ممکن است علاوه بر تیروئید، غدد فوق کلیوی شما هم مشکل داشته باشند و اگر به متخصص تیروئید مراجعه کنید ممکن است هیچ توجهی به مشکل غدد فوق کلیوی شما نشان ندهد.
بنابراین اغلب بهتر است که به یک متخصص غدد عمومی مراجعه کنید که تخصص او در قسمتی باشد که بیشتر از جاهای دیگر به آن شک دارید. مثلا اگر یک متخصص غدد عمومی را میشناسید که تجربهی زیادی در مورد تیروئید دارد و فکر میکنید که مشکل شما به احتمال زیاد تیروئید است، پس بهتر است به او مراجعه کنید.