راهنمای طراحی دکوراسیون اتاق پذیرایی برای مبتدیها
طراحی دکوراسیون به سادگی انتخاب رنگ و پر کردن اتاق با مبلمان نیست. موارد زیادی وجود دارند که باید به آنها توجه کنید و نکات زیادی میتوانند در این مسیر شما را یاری دهند. اگر در طراحی دکوراسیون داخلی مبتدی هستید یا به کمک نیاز دارید، با مجله ایرانگان همراه باشید و از راهنمای طراحی دکوراسیون اتاق پذیرایی برای مبتدیها استفاده کنید.
رنگ
انتخاب کردن رنگ برای دکوراسیون منزل، برای خیلیها مشکل ساز است و بزرگترین اشتباهی که افراد در این خصوص مرتک میشوند، انتخاب کردن رنگ قبل از انتخاب کردن مبلمان و وسایل خانه است. رنگ کردن دیوارها تقریبا کاری ساده و ارزانی است، پس بهتر است اول وسایل خانه را خریداری کنید و سپس بر اساس رنگ آنها، رنگ دیوارها را انتخاب کنید.
چیدمان مبلمان
یکی از مشکلات رایج در طراحی دکوراسیون، عدم آگاهی از چیدمان صحیح مبلمان در اتاق پذیرایی است. در اکثر مواقع، افراد مبلها را به دیوار میچسبانند و صندلیها را کنار هم میگذارند. اما چیدن مبلمان نیاز به کمی برنامهریزی و دقت دارد. نکات مهمی مثل انتخاب نقطهی کانونی، ایجاد محلی برای گپ و گفت و مد نظر قرار دادن مسیر رفت و آمد وجود دارند که هنگام چیدن مبلمان باید به آنها دقت کنید.
استفاده از آثار هنری
اگر دیوارهای اتاق خالی باشد، دکوراسیون آن کامل نمیشود. این به این معنی نیست که باید سانت به سانت دیوارهای اتاق را پر کنید، اما استفاده از آثار هنری در دکوراسیون اهمیت زیادی دارد. دید افراد مختلف به هنر تا حد زیادی متفاوت است و بهتر است در خصوص انتخاب آثار هنری، از سلیقهی خود بهره بگیرید. با این حال، اگر از قوانین استفاده از آثار هنری در دکوراسیون پیروی کنید، نتیجهی بهتری خواهید گرفت.
استفاده از فرش
استفاده از فرش میتواند یکی از قسمتهای مشکل طراحی دکوراسیون داخلی باشد. فرش میتواند در دکوراسیون کاربردهای زیادی داشته باشد، اما قبل از اینکه به خرید فرش بروید، مطمئن شوید قوانین استفاده از فرش در دکوراسیون منزل را میدانید. مهمترین نکته در خصوص انتخاب فرش، اندازهی آن است. اگر فرش زیادی کوچک باشد باعث میشود دکوراسیون اتاق جدا از هم بهنظر برسد، پس هنگام انتخاب فرش مطمئن شوید اندازهی اتاق و نحوهی چیدمان مبلمان را میدانید. تمام مبلمان باید روی فرش قرار گیرند و فاصلهی فرش از دیوارها باید 50-25 سانتیمتر باشد.
نورپردازی
نورپردازی تقریبا پیچیدهترین بخش طراحی دکوراسیون است. البته نورپردازی اتاق پذیرایی، از نورپردازی اتاقهای کاربردیتر مثل آشپزخانه سادهتر است، اما باز هم باید قوانین نورپردازی اتاق پذیرایی را مد نظر قرار دهید. در نورپردازی باید از هر سه نوع اصلی آن یعنی فراگیر، کاربردی و متمرکز استفاده شود. همچنین منابع نور باید در سطوح مختلف اتاق وجود داشته باشند. برای مثال باید از لامپهای سقفی، دیواری، رومیزی و ایستاده استفاده کنید.
اندازهای تاثیرگذار
فرقی نمیکند روی کدام قسمت دکوراسیون کار میکنید، در خصوص نصب پرده، انداختن فرش یا چیدمان مبلمان، باید اندازههای دقیق را بدانید. هیچ کس نمیتواند این اندازهها را حفظ کند، پس بهتر است از راهنمای اندازههای تاثیرگذار در دکوراسیون استفاده کنید. یادتان باشد قوانین طراحی دکوراسیون سفت و سخت نیستند و باید از غریزه و حس خود نیز بهره بگیرید.