مهد کودک قدم بزرگی برای شما و کودک‌تان محسوب می‌شود و شما می‌توانید به روش‌های مختلف کودک‌تان را برای رفتن به مهد کودک آماده کنید. در مهد کودک کودکان بیشتر در مورد روابط اجتماعی آگاهی پیدا می‌کنند، پس به‌جای این‌که حروف الفبا  و اعداد را به او یاد بدهید سعی کنید بیشتر روی توانایی‌‌های روابط اجتماعی و بازی و همکاری کردن با دیگران تمرکز کنید. این‌ها بهترین روش‌هایی هستند که می‌توانید کودک‌تان را برای رفتن بهمهد کودک آماده کنید. 


ذهنش را باز کنید

در مورد اعداد، حروف و زندگی روزمره نکاتی را به کودک‌تان آموزش دهید. برای مثال، وقتی دارید کیسه‌های خرید را خالی می‌کنید اجناس را بشمارید و از کودک هم بخواهید شما را همراهی کند. می‌توانید از او بخواهید قوطی‌ها را به ترتیب اندازه کنار هم بچیند یا آن‌ها را بر اساس حروف الفبا مرتب کند. می‌توانید از او بخواهید پنجره‌های خانه یا تمام وسایلی که اسم‌شان با یک حرف خاص شروع می‌شود را بشمارد. دانستن رنگ‌ها هم کمک زیادی می‌کند؛ از او بخواهید رنگ‌های لباسش را برای‌تان بگوید و به همین سادگی، کودک دانشی که برای رفتن به مهد کودک نیاز دارد را کسب می‌کند. 

کمی هم برای تدریس مفاهیم وقت بگذارید. درک تفاوت کلماتی مثل «شبیه» و «متفاوت» یا «بیشتر» و «کمتر» به او کمک می‌کند افکارش را ابراز کند. توانایی توصیف کردن و تشخیص دادن ابزار مهم دیگری است؛ می‌توانید تعدادی پرتغال و یک موز را در ظرفی بگذارید و از کودک‌تان بخواهید میوه‌ای که با بقیه متفاوت است را انتخاب کند. با او در مورد حروف اضافه‌ای مثل «زیر»، «بالا» و «روی» و کلماتی که زمان را توصیف می‌کنند مثل «قبل» و «بعد» صحبت کنید. 


با تمرین دادن کودک در به خاطر سپردن شماره تلفن و آدرس می توانید روی خودآگاهی او کار کنید.

خودآگاهی او را افزایش دهید

علاوه‌ بر آگاهی پیدا کردن نسبت به دیگران، کودکان در مهد کودک نسبت به خودشان هم آگاهی پیدا می‌کنند. به او کمک کنید اطلاعاتی اولیه در مورد خودش مثل املای درست اسمش، سنش، آدرس و تلفن خانه را به‌خاطر بسپارد. باید بتواند اعضای بدنش را تشخیص دهد. به این شکل اگر معلم یا دیگر کودکان از او این سوالات را بپرسند غافل‌گیر نمی‌شود. اگر در به‌خاطر سپردن اطلاعات اولیه مثل شماره تلفن منزل مشکل دارد، سعی کنید آن را با آهنگ ترانه‌ای که دوست دارد هماهنگ کنید تا راحت‌تر حفظش کند. 


روی روابط اجتماعی کودک تمرکز کنید

کودکان بیشتر زمانی که در مهد کودک هستند را صرف همکاری و بازی کردن با دیگر بچه‌ها می‌کنند. کودکانی که در کار تیمی بهتر هستند در مهد کودک عملکرد بهتری خواهند داشت. سعی کنید هر وقت فرصت پیش می‌آید فرزندتان را به انجام فعالیت‌های گروهی تشویق کنید. اگر می‌دانید که به انجام بازی‌های گروهی علاقه ندارد این بازی‌ها را در خانه با او تمرین کنید. هم‌چنین می‌توانید او را به زمین‌ بازی، استخر، کتابخانه یا دیگر مکان‌هایی که می‌تواند با کودکان دیگر آشنا شود و با آن‌ها بازی کند ببرید. 


توانایی‌های حرکتی کودک را تقویت کنید

بچه‌ها قبل از این‌که نوشتن یاد بگیرند باید توانایی‌های حرکتی خود را تقویت کنند. می‌توانید کارهای ساده‌ای مثل باز کردن نامه، مرتب کردن قاشق و چنگال و بستن بند کفش را به کودک محول کنید که از دست‌ها و انگشتانش استفاده کند و توانایی‌های حرکتی‌اش را تقویت کند. هم‌چنین می‌توانید ماژیک‌های ضخیم یا گچ بخرید و او را به نقاشی کشیدن تشویق کنید. بازی کردن با مواد روان مثل آب و شن هم می‌تواند توانایی‌های او را تقویت کند. 


برای تشویق کودک در خواندن کتاب، از کودک درخواست کنید تا برای تصاویر داستانی تعریف کند.

او را با کلمات محاصره کنید

کتاب‌های مشق زیادی برای قبل از مهد کودک وجود دارد اما متخصصین پیشنهاد می‌کنند تا زمانی که کودک خودش درخواست نکرده است از این کتاب‌ها استفاده نکنید. اگر علاقه‌ای به خواندن آن کتاب‌ها نداشت هر وقت و هر جا که می‌توانید به شیوه‌های مختلف با زبان آشنایش کنید. در طول روز برای او کتاب بخوانید و تشویقش کنید با دیدن تصاویر، داستانی برای‌تان تعریف کند. هم‌چنین می‌توانید از او بخواهید داستانی برای‌تان بگوید که بنویسید؛ سپس می‌توانید داستانش را برای خودش بخوانید. بردن او به کتاب‌فروشی‌ها و کتابخانه‌ها هم می‌تواند تاثیر مثبتی داشته باشد. 


او را با محیط مهد کودک آشنا کنید

باید مطمئن شوید کودک با ساختمان مهد کودک آشنا است. چند بار کودک را به مهد کودک ببرید و ساختمان و قسمت‌های مختلف آن را به او نشان دهید. آخر هفته‌ها کودک‌تان را به زمین بازی مهد کودک ببرید و بگذارید کمی آن‌جا بازی کند. هم‌چنین می‌توانید یک روز صبح با او تا محلی که سرویس به‌دنبالش می‌آید پیاده‌روی کنید و منتظر بمانید تا سوار سرویس بشود. 


منبع : Babycenter