آشنایی با کفپوش پارکت
اگر قصد تعویض کفپوش کهنهی خانهیتان را دارید یا تصمیم به کفپوش کردن خانهی جدید خود گرفتهاید، به احتمال زیاد به پارکت فکر میکنید؛ چرا که این کفپوش میتواند فضای داخلی ساختمان شما را بسیار زیبا و خیره کننده نشان دهد.
پیدایش کفپوش پارکت
پارکت در قرن هفدهم در فرانسه بهوجود آمد و ابتدا توسط سرمایهداران و اشخاص بلند مرتبه مورد استفاده قرار گرفت؛ اما همواره به دلیل نصب سخت، وزن زیاد و نیاز به تمیزکاری فراوان مورد انتقاد قرار میگرفت.
ساختار و جنس پارکتها
متداولترین انواع پارکت در صنایع از جنس چوب بلوط، گردو، افرا، گیلاس و گاهی نیز از درخت ماهون و یا درختان سمی دیگر ساخته میشوند. علاوه بر جنس، در هنگام انتخاب پارکت باید تصمیم بگیرید کدام یک از انواع پارکت را خریداری کنید. چرا که پارکت از لحاظ ساختار به دو دسته پارکت چوب سخت و پارکت مهندسیساز تقسیمبندی میشود. پارکت چوب سخت بهطور مستقیم از تکههای الوار ساخته میشود و پارکت مهندسیشده از یک لایه چوب و روکش که بههم متصل شده ساخته میشود. صرف نظر از نوع پارکت، ظاهر انواع آن پس از نصب شدن مشابه همدیگر خواهد بود.
پارکت با سایر کفپوش چوبی متفاوت است. در حقیقت کمتر کفپوش چوبی پیدا میشود که عرض بیشتر از 10 سانتیمتر و طولی بیش از 1 متر داشته باشد. اما پارکت در ابعاد مختلف یافت میشود و نظم هندسی و هماهنگی آن در کنار هم نمای جذابتری به ساختمان میدهد.
نصب پارکت
سعی کنید در هنگام نصب پارکت از افراد ماهر و آموزشدیده در این زمینه کمک بگیرید و در طول انجام کار به چند نکته توجه داشته باشید.
نگهداری از پارکت
مانند همه کفپوشهای چوبی پارکت هم نیازمند نگهداری زیادی نیست. در طول هفته دو تا سه بار میتوانید با استفاده از جارو برقی یا جاروی دستی آن را تمیز کنید. پاک کردن سطح آن به میزان هفتهای یکبار به وسیلهی دستمال مرطوب بسیار ضروری است. چراکه این کار میتواند لکههای باقی مانده از جارو کشیدن را بهطور کامل رفع کند.
منبع : Esbflooring