عوارض جانبی لیزر موهای زائد که باید بدانید
یکی از معضلات همیشگی خانمها و آقایان رویش بیش از حد مو در نقاطی ناخواسته است. اکثر ما برای موزدایی دستها، پاها و دیگر نقاط بدنمان زمان و هزینهی نسبتا زیادی صرف میکنیم. روشهای سنتی موزدایی مثل اصلاح با تیغ، موم، کرمهای موبر و الکترولیز زمانبر، دردناک و گران هستند.
طی دههی گذشته لیزر موهای زائد بهعنوان روشی برای از بین بردن مو محبوبیتی رو به رشد یافته است. لیزر موهای زائد برای قسمتهای مختلف بدن از جمله صورت، پاها ، دستها و سایر قسمتهای بدن کارایی دارد و در سراسر جهان توسط متخصصان زیبایی مورد استفاده قرار میگیرد. لیزر موهای زائد میتواند با حداقل خطر ممکن میزان موهای زائد را بسیار کمتر کند.
روش لیزر موهای زائد در چشم بههم زدنی موهای زائد و چین و چروکهای پوست را از بین میبرد. اما از طرف دیگر این روش معایب و خطراتی نیز در پی دارد. لیزر موهای زائد ممکن است باعث ایجاد سوختگی شدید و ایجاد جای زخمهای دائم بر روی پوست شما شود. پس قبل از اینکه پول خود را برای لیزر موهای زائد خرج کنید، این مطلب را در مورد مزایا و معایب لیزر موهای زائد بخوانید و با اطلاعات کامل به سراغ این کار بروید.
لیزر موهای زائد چگونه عمل میکند
در روش لیزر موهای زائد، اشعهی لیزری که انرژی گرمایی ساطع می کند به ریشهی مو نفوذ کرده و به فولیکول مو آسیب میزند. لیزر موهای زائد بر روی انواع مو و بیشتر رنگ پوستها کارایی دارد و این فولیکولهای آسیب دیده معمولا دیگر قادر به بازتولید مو نخواهند بود.
این درمان نسبتا ایمن است و به کمترین میزان ممکن به سطح پوست آسیب میرساند. بهترین تاثیر لیزر موهای زائد در افرادی با پوست روشن و موهای ضخیم و مشکی حاصل میشود و روی افرادی با موهای خاکستری، سفید، نارنجی، قهوهایی روشن یا زرد موثر نخواهد بود. برای حصول نتایج بلند مدت و از بین رفتن دائم موها، چندین جلسه لیزر موهای زائد لازم است.
در حین درمان و موزدایی با این روش پوست تحت تاثیر لیزر قرار نمیگیرد چرا که انرژی گرمایی این اشعه فقط در حد از بین بردن فولیکول مو است و این میزان گرما برای سوزاندن و آسیب رساندن به پوست کافی نیست. و در نهایت درمان با استفاده از کرمهایی برای خنک کردن پوست به مرور به حداقل رساندن خطر آسیب پوستی خاتمه مییابد.
لیزر موهای زائد صورت و زیربغل معمولا به مدت 15 دقیقه زمان خواهد برد. بقیهی نقاط بدن حداقل 1 ساعت زمان نیاز دارد.
عوارض جانبی لیزر موهای زائد
گرچه روند لیزر موهای زائد و موزدایی معمولا بیخطر است اما احتمال بروز برخی عوارض جانبی نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند.
استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای زائد نیازمند مقدار زیادی گرما برای سوزاندن فولیکول مو است. این میزان گرما میتواند به سوختگی پوست در برخی از افراد منجر شود. این سوختگی بر اثر لیزر بیشتر در بیماران با پوست تیره رخ می دهد، چرا که پوست با رنگدانههای تیره لیزر را به راحتی جذب میکند. گرچه، در اکثر موارد، سوختگی بر اثر لیزر موهای زائد بسیار خفیف است، مواردی از سوختگی های شدید نیز گزارش شده است.
لیزر موهای زائد ممکن است موجب هایپرپیگمانتیشن (تیرهگی موضعی پوست) و هایپوپیگمانتاسیون (روشنی موضعی پوست) شود:
- هایپرپیگمانتیشن تیرهگی موضعی پوست است که ممکن است در اثر لیزر موهای زائد ایجاد شود. لیزر موهای زائد باعث تحریک تولید ملانین و ایجاد حالتی مشابه آفتاب سوختگی میشود.
- هایپوپیگمانتیشن برعکس حالت قبل، روشنی موضعی پوست است که ممکن است در اثر لیزر موهای زائد ایجاد شود. اشعهی لیزر ممکن است ملانین قسمتی از پوست را از بین ببرد و درنتیجه آن قسمت از پوست فاقد رنگدانه شده و از سایر نقاط روشنتر خواهد شد.
آسیب رسیدن به چشم از دیگر عوارض لیزر است. به همین دلیل پوشاندن کامل چشمها در حین انجام فرایند لیزر موهای زائد کاملا ضروری است. خارش عارضهی رایجی است که طی فرایند لیزر موهای زائد و پس از آن ممکن است رخ دهد. تا چند روز پس از درمان پوست قرمز میماند، و پس از درمان به احتمال زیاد در اطراف فولیکولها متورم خواهد شد. درد، سوزش و بی حسی در سراسر منطقهی تحت درمان شایعترین عارضهی جانبی است که ممکن است در اثر لیزر موهای زائد رخ دهد و معمولا طبیعی است. لیزر همچنین ممکن است منجر به زخم و سفت شدن پوست در منطقهی تحت درمان شود. در پوستهای حساس کبودیهای خفیفی نیز ممکن است ایجاد شود. این عوارض تا چند روز پس از لیزر موهای زائد بروز کرده و پس از مدت کوتاهی از بین خواهند رفت. یک عارضه جانبی بسیار نادر، بنفش شدن پوست در نواحی تیرهتر است. از دیگر عوارض نه چندان معمول اما قابل توجه لیزر موهای زائد عفونت است. بسیار مهم است که پس از لیزر موهای زائد پوست را تمیز نگه دارید، وگرنه ممکن است منطقهی لیزر شده عفونت کند.
منبع : Stylecraze