مقایسه قالیشویی با روش خشک و بخار شویی
هر قدر هم که از فرش مراقبت کنید و از ریختن غذا یا مایعات روی آن جلوگیری کنید، باز هم پس از چند سال کثیفی بر روی آن جمع میشود و نیاز به قالیشویی پیدا میکنید.
اما از کجا باید بدانید کدام روش قالیشویی بهتر است؟ قالیشویی به روش خشک و بخارشویی دو روش بسیار پر طرفدار هستند اما آیا یکی از این روشها بر دیگری برتری دارد؟
قالیشویی به روش بخارشویی با مواد شیمیایی صورت میگیرد
حال که صحبت از قالیشویی به روشهای خشک و بخارشویی شد، باید بگوییم که در روش بخارشویی این بخار نیست که فرش را تمیز میکند. با اینکه دستگاههای خانگی و صنعتی از آب داغ استفاده میکنند که بخار زیادی هم دارد، اما خود بخار فرش را تمیز نمیکند. قالیشویی دستگاه شویندهی دترجنت را روی فرش اسپری میکند. آب داغ شویندهی دترجنت را بر روی الیاف فرش فعال میکند. در قالیشویی مواد قلیایی برای فرشهایی که الیاف مصنوعی دارند مورد استفاده قرار میگیرد و در فرشهایی که الیاف پشمی یا طبیعی دارند، از مواد اسیدی استفاده میشود. سپس یک جارو برقی آب آن را میکشد.
برخی از افراد قالیشویی روش بخارشویی را انتخاب میکنند چون نگران این هستند که شویندههای شیمیایی که در قالیشویی به روش خشک استفاده میشود سلامت آنها و همینطور محیط زیست را به خطر بیندازد. از لحاظ فنی، تنها راه تمیز کردن فرش بدون مواد شوینده، استفاده از جارو برقی است چون حتی آب خالص هم یک ترکیب شیمیایی محسوب میشود.
اکثر مردم وقتی میپرسند «امکان دارد فرش من را بدون مواد شیمیایی تمیز کنید؟» منظورشان این است که «امکان دارد فرش من را طوری بشویید که هیچ ضرری نداشته باشد؟» معمولا قالیشویی در جواب میگوید بله، و به احتمال زیاد از شویندهای استفاده میکند که فرش شما را بدون هیچ آسیبی میشوید.
آب داغ دستگاه بخارشویی معمولا برای تمیز کردن هر محلول پاککننده کافی است و مقدار ناچیزی از آن در فرش باقی میماند. برای مشتریانی که مشکلاتی مثل حساسیت یا آسم دارند، محلولهای پاککنندهی غیر سمی یا ضد حساسیت و فاقد رنگ و خوشبوکننده نیز موجود است.
بخار شوی کرایهای به معنای انتظار بیشتر است
میتوانید یک بخارشوی بخرید یا یک دستگاه قالیشویی کرایه کنید. دستگاههای قالیشویی کرایهای با آب داغ فرش را به خوبی تمیز میکنند، در حالیکه دستگاههای قالیشویی که خریداری میکنند ممکن است یک المنت هم داشته باشند.
در هر دوی آنها باید محلول پاککننده را در دستگاه ریخت و آن را به آرامی روی فرش حرکت داد. سپس دستگاه رطوبت فرش را میگیرد.
پس از شستن فرش 12 تا 24 ساعت به آن مهلت دهید تا خشک شود. در برخی موارد، وقتی باقیماندهی آب از فرش خارج میشود فرش اصطلاحا آب میرود. اما اگر فرش شما کاملا با الیاف طبیعی بافته شده باشد این مشکل را نخواهید داشت.
دستگاه بخارشوی حرفهای سریعتر خشک میکند
میتوانید یک فرد حرفهای را برای شستن فرش استخدام کنید. این افراد اغلب از یک دستگاه قویتر یا دستگاهی که روی یک خودروی سنگین سوار شده استفاده میکنند.
به دلیل اینکه دستگاه بخارشوی حرفهای قدرت بیشتری دارد، میتواند شویندهی دترجنت بیشتری را روی فرش اسپری کرده و در آخر آب بیشتری از آن بیرون بکشد. با این دستگاههای حرفهای فرش در مدت زمان کمتری خشک میشود.
قالیشویی به روش خشک یعنی انتظار کمتر
میتوان فرش را با استفاده از ترکیبات و محلولهای پاککنندهی شیمیایی قالیشویی کرد. این مواد شیمیایی هر گونه کثیفی را از بین میبرند. اسم روش قالیشویی به روش خشک گولزننده است چون افراد حرفهای از مقدار کمی مایع به شکل پاککننده استفاده میکنند که مکمل ترکیبات خشک است. قالیشویی به روش خشک از نظر زمانی یک مزیت محسوب میشود.
مزایا و معایب قالیشویی به روشهای بخار شویی و خشک
اگر هنوز هم مردد هستید، میتوانید مزایا و معایب هر کدام از این روشهای قالیشویی را که در زیر به آنها اشاره میکنیم بررسی کنید و آنگاه تصمیم بگیرید:
- برای قالیشویی به روش بخار شویی تنها به آب داغ، یک دستگاه کرایهای و شویندهی دترجنت نیاز دارید. اما متاسفانه ناچارید 12 تا 24 ساعت صبر کنید تا فرش خشک شود و بتوانید روی آن راه بروید.
- در چند روز اول پس از بخارشویی لکههایی که به خورد فرش رفتهاند دوباره ظاهر میشوند. محلولهای شوینده میتواند بخشی از مشکل را حل کنند اما لکههایی مثل لکههای مواد شیمیایی یا کثیف کاریهای حیوانات خانگی را باید چند بار بشویید.
- قالیشویی به روش خشک نیاز به صرف زمان برای خشک شدن فرش ندارد.
- مواد شیمایی مورد استفاده در قالیشویی به روش خشک اغلب قوی هستند و بهتر است از قالیشویی در مورد مواد شویندهای که استفاده میکنند سوال بپرسید.