باتریهای جدید تسلا چطور آینده سیم و کابل را تغییر خواهند داد
در سال 2011، مجلهی Car & Driver در مورد مشخصات Tesla Model S جدید مطلب چاپ میکرد و مردم در فورمهای اینترنتی در مورد این خودرو بحث میکردند. در همان زمان مشخص بود که پیشرفتهای جدید تسلا، روی آیندهی صنعت سیم و کابل موثر خواهد بود. البته تاثیر اصلی در خصوص کابلهای استفاده شده در ایستگاههای شارژ تسلا، یا کابلهای مقاوم در برابر حرارت که در موتور خودروهای تسلا استفاده میشود نبود. بلکه این تاثیر روی کابلهای برقی و الکترونیکی که بود که به حوزهی انرژیهای تجدیدپذیر مربوط میشد. این تغییر فقط در یک گروه از محصولات ایجاد نشد، بلکه گسترهی وسیعی از محصولاتی که در اولین خودرو تولید انبوه شدهی تسلا استفاده خواهد شد را در بر گرفت.
ایلان ماسک، مدیر عامل شرکت تسلا قصد دارد با تولید باتریهای لیتیومی یونی بزرگ که میتوانند انرژی مورد نیاز خانهها را فراهم کنند، در صنعت باتری انقلابی ایجاد کند. در سال 2011 دانشمندان خواب همچین باتری را میدیدند اما فقط چند سال بعد، این خواب به واقعیت تبدیل شده است. کارخانهی جدید تسلا که در نوادا در دست ساخت است، با هدف تولید باتریهای لیتیومی یونی برای خودورهای تسلا طراحی شده است؛ اما 25٪ ظرفیت تولید این کارخانه به تولید باتری برای ایستگاههای شارژ اختصاص داده خواهد شد. البته فقط 3٪میزان تولید این کارخانه، نیازهای کنونی ایستگاههای شارژ تسلا را برطرف خواهد کرد. تسلا قصد دارد تا سال 2020، 500.000 دستگاه خودرو بفروشد که این میزان نسبت به سال 2014، 1.300٪ افزایش خواهد داشت. همچنین باتریهای تولید تسلا از لحاظ اندازه تنوع زیادی دارند و ممکن است به اندازهی یک یخچال کوچک مخصوص خانهها، یا به اندازهی چند کانتینر بزرگ برای توربینهای بادی باشند. این باتریها در زمان فراوانی انرژی، برای مثال وقتی باد میوزد، انرژی را در خود ذخیره میکنند تا بعدا مورد استفاده قرار گیرد.
قابل پیشبینی است همانطور که صنعت سیم و کابل با ظهور خودروهای برقی دچار تحولاتی شد، با پیشرفت در زمینهی باتریهای ذخیرهکنندهی انرژی نیز دچار تغییراتی شود. با تولید روز افزون موتورهای برقی، کابلهایی که پیش از این طرفداران زیادی نداشتهاند، حالا بیشتر تولید و مصرف میشوند. با استفاده از باتریهای جدید تسلا، تولید کابلهای ضخیم برق که الکتریسیته را از نیروگاهها به مناطق مسکونی منتقل میکنند کاهش پیدا خواهد کرد و در عوض، کابلهایی برای انتقال الکتریسیته از باتریهای بزرگ به خانهها و شرکتها تولید خواهد شد. البته زمان زیادی طول میکشد تا انرژیهای تجدیدپذیر جایگزین انرژیهای فسیلی شوند، اما بهنظر میرسد تا 20 سال آینده میزان استفاده از انرژیهای فسیلی تا 50٪ کاهش خواهد داشت. تا آن زمان احتمالا خودروهای برقی گوگل را سوار میشویم، شاید هم خودروهای پرندهی برقی. پروژه SpaceX به ما کمک کرد به مریخ برویم و اینترنت همه چیز، همه جا خواهد بود. یا این اوصاف صنعت تولید سیم و کابل هم باید با فناوریهای دیگر هم گام شود و برای مشکلات بشر راه حلهایی بیاندیشد.