روشهای کندن کاغذ دیواری
عوض کردن کاغذ دیواری میتواند تاثیر زیادی در دکوراسیون اتاق داشته باشد و آن را از خستهکننده به زیبا تبدیل کند. اما قبل از اینکه بخواهید روشی مناسب برای کندن کاغذ دیواری انتخاب کنید، باید در مورد نوع کاغذ دیواری و دیوار زیر آن اطلاعاتی داشته باشید.
اطلاعات مورد نیاز
در بیشتر موارد دیوار منازل یا دیوار خشک است، یا از جنس گچ و توفال. میتوانید با لمس کردن دیوار یا ضربه زدن روی آن جنسش را تشخیص دهید؛ دیوار خشک معمولا صدایی تو خالی میدهد و دیوار گچی، سختتر، سردتر و نرمتر از دیوار خشک است. اگر شک دارید، میتوانید یکی از پریزها را باز و دیوار را بررسی کنید. دیوار خشک معمولا در برابر آب آسیبپذیرتر است و نباید خیسش کنید. همچنین هنگام کندن کاغذ دیواری از دیوار خشک، باید بیشتر احتیاط کنید چون به سادگی آسیب میبیند.
کاغذ دیواری چطور؟ بیایید خوشبین باشیم و فرض کنید کاغذ دیواری خشک است. قسمتی از کاغذ دیواری را با استفاده از کاردک از دیوار جدا کنید و با زاویهی کم، آن را بکشید تا کنده شود. اگر کاغذ دیواری کاملا کنده شد فرضمان درست بوده است. اما اگر کاغذ دیواری کنده نشد، یا فقط لایهی طرحدار آن کنده شد، باید آن را با آب و حلال مخصوص کاغذ دیواری خیس کنید و سپس با استفاده از کاردک بکنید.
اگر کاغذ دیواری از جنس فویل باشد یا روکشی از وینیل یا اکریلیک داشته باشد، آب و حلال به آن نفوذ نخواهند کرد. در چنین شرایطی باید قسمتی از کاغذ دیواری را خط بیاندازید و بکنید تا حلال به آن نفوذ کند. میتوانید با اسپری کردن مقداری آب و حلال روی قسمتی از کاغذ دیواری آن را امتحان کنید. اگر کاغذ دیواری منفذ داشته باشد، آب و حلال را به خود جذب میکند. پس از اینکه کاغذ دیواری خیس شد، میتوانید با استفاده از کاردک آن را بکنید.
حالا که اطلاعات کافی را کسب کردهاید، میتوانید روشی مناسب برای کندن کاغذ دیواری انتخاب کنید. با توجه به شرایط، یکی از سه روش خشک، استفاده از مواد شیمیایی و استفاده از بخار را برای کندن کاغذ دیواری انتخاب کنید.
روش خشک
اگر کاغذ دیواری از نوعی باشد که با روش خشک از دیوار کنده شود، فقط کافی است گوشهی قسمتی از آن را با کاردک بلند کنید و با زاویهی 10 تا 15 درجه به آرامی بکنید. کاغذ دیواری را ناگهان جدا نکنید چون ممکن است به دیوار آسیب وارد شود. پس از اینکه کاغذ دیواری را کاملا از دیوار جدا کردید، فرایندی که در قسمت بعد شرح داده میشود را اجرا کنید. اگر فقط لایهی رویی و طرحدار کاغذ دیواری جدا شده، باقی قسمتهای آن را به همین شکل بکنید و برای کندن لایهی زیرین و چسب، فرایندی که در قسمت بعد شرح داده میشود را اجرا کنید. اگر قصد دارید دوباره دیوار را کاغذ دیواری کنید و لایهی زیرین آسیب زیادی ندیده، میتوانید کاغذ دیواری جدید را روی آن بچسبانید.
استفاده از مواد شیمیایی
پس از اینکه لایهی طرحدار کاغذ دیواری را به روش خشک جدا کردید، سطح لایهی زیرین را با حلال مخصوص کاغذ دیواری خیس کنید. با اینکه میتوانید از اسپری هم استفاده کنید، استفاده از رولر برای زدن حلال موثرتر خواهد بود. سپس کاغذ دیواری خیس را با استفاده از کاردک از دیوار جدا کنید. بهتر است فقط مساحتی که در 15 دقیقه میتوانید از دیوار بکنید را خیس کنید. نباید بگذارید مایعات بیشتر از این مدت روی دیوار خشک بمانند، وگرنه به آن آسیب وارد میشود.
اگر کاغذ دیواری نفوذناپذیر باشد، باید روی آن خط بیاندازید که حلال به آن نفوذ کند و جذب شود. برای خط انداختن روی آن میتوانید از سمباده یا ابزار مخصوص این کار استفاده کنید. پس از اینکه کاغذ دیواری خیس شد روی آن خط نیاندازید چون ممکن است به دیوار آسیب وارد شود.
استفاده از بخار
اگر کاغذ دیواری بیش از چند لایه باشد یا روی آن رنگ خورده باشد، برای کندن آن کار زیادی دارید. همچنین اگر کاغذ دیواری به درستی نصب نشده باشد، کندنش به دیوار آسیب خواهد زد. برای انجام این کار باید یک دستگاه بخار مخصوص کاغذ دیواری تهیه کنید. استفاده از این دستگاه روی دیوارهای کچی مشکلی ایجاد نمیکند، اما اگر دیوار خشک است باید بیشتر احتیاط کنید. دستگاه بخار را با آب پر کنید و بگذارید گرم شود. یک دستمال دم دست داشته باشید که وقتی از دستگاه استفاده نمیکند، درش را ببندید. دستگاه را روی قسمتی از کاغذ دیواری قرار دهید تا نرم شود. در حین اینکه کاغذ دیواری نرمشده را از دیوار میکنید، دستگاه را روی قسمت مجاور آن قرار دهید . به این شکل وقتی کاغذ دیواری یک قسمت را جدا میکنید، دستگاه قسمت مجاور را نرم کرده است و کار سریعتر پیش میرود.
بخار و آب داغ دستگاه ممکن است شما را بسوزاند. بهتر است هنگام استفاده از دستگاه بخار روی یک چهار پایه بایستید و دستکش و لباس آستینبلند بپوشید.